O-STA

Pri vstopu v podjetništvo izkoristite moč druženja

Včlanitev v podjetniški klub ali društvo vam lahko pri vstopu v podjetništvo in tudi kasneje na podjetniški poti prinese številne prednosti. Društva in klubi z usposabljanjem podjetnikov in mreženjem pomagajo pri uresničevanju vizij podjetij. Njihov temeljni namen je spodbuda k povezovanju podjetnikov, izmenjavi podjetniških znanj in promociji podjetništva kot pozitivni vrednoti.

Včlanitev v društva in klube je seveda odvisna predvsem od tega, katero je vaše področje poslovanja, kje delujete in s kakšno vizijo se želite povezovati.

Podjetništvo ni samo delo

V Sloveniji med bolj popularne sodijo Klub slovenskih podjetnikov, CEED Klub, Poslovni angeli, BIC (Business Intelligence Center), Rotary Klub, in še bi lahko naštevali. Na lokalni ravni poznamo tudi društva, kot so Rotarach Klub Nova Gorica, Društvo mladih podjetnikov Koroške, Društvo podjetnikov in obrtnikov Cerklje ...

IZOBRAŽEVANJE

Abeceda poslovanja

Ste sveži podjetnik brez izkušenj z vodenjem poslov? Ali veste kakšne so vaše nove obveznosti? Znate izstaviti račun? Ali veste, kako uveljaviti strošek nakupa avtomobila in druge opreme? Ste seznanjeni z vsemi roki oddaj dokumentov, katerih podjetnik ne sme zamuditi? Ali veste, kako postati zavezanec za DDV?

Več informacij

Klub slovenskih podjetnikov na primer, združuje tiste podjetnike, ki so začeli svojo podjetniško pot z lastno idejo in niso nasledniki podjetij, ki bi sodelovala v tajkunskih zgodbah. Klub Poslovnih angelov Slovenije po drugi strani združuje podjetnike, ki so še v začetnih fazah rasti podjetja, skupaj z najuspešnejšimi slovenskimi poslovneži. Spet drugačno vizijo pa ima Rotary Klub, ki je organizacija svetovnega merila in različnih poklicev. Njen namen je v vseh poklicih spodbujati visoka etična merila in skrb za dobrodelno dejavnost.

Temeljni namen podjetniških društev je spodbuda k povezovanju podjetnikov in podjetniških znanj.

Klikni in deli

Najbolj pomembna prednost včlanitve v podjetniški klub ali društvo pa so vsekakor dogodki, na katerih lahko spoznate ljudi, ki imajo podobne interese kot vi. Morda imajo znanje ali ideje, ki bi vam lahko koristile, ali pa so vaši potencialni poslovni partnerji.

DOSTOPNO NA: http://data.si/blog/2015/10/30/pri-vstopu-v-podjetnistvo-izkoristite-moc-druzenja/