O-STA

Ženski poslovni izgled za različne priložnosti

Merila za ženski poslovni izgled so v podjetništvu precej strogo določena, čeprav se v zadnjih letih že bolj približujejo modnim smernicam.

Pripravili smo nekaj smernic, ki naj bi jih podjetnice upoštevale pri poslovnem oblačenju:

· Pravilo "manj je več": več oblačil kot kombiniramo, večja je možnost, da kaj od izbranega ne bo skladno s celotno podobo.
· Nevtralne barve: garderoba naj bo v umirjenih in neopaznih barvah, vendar pa se ni potrebno izogibati pisanim modnim dodatkom (lahko si dovolimo pisane rute in šale).
· Uporabimo oblačila s čim manj vzorci: enostavna oblačila je lažje kombinirati med seboj, zato raje uporabimo modne dodatke z vzorci.
· Osebna urejenost: veliko pozornosti namenimo higieni, vonju, urejenim in zlikanim oblačilom, nevsiljivemu ličenju in negovanim rokam.
· Nosimo enostavne kroje: suknjič, krilo, elegantne hlače, elegantne majice in bluze, čevlje, ki so nevpadljivi in se skladajo z obleko.

IZOBRAŽEVANJE

Učinkovit spletni nastop

Kot skrbite za svoj videz, morate poskrbeti tudi za svoj spletni nastop, saj bo pri poslovanju vašega podjetja vaša predstavitev na spletu velikokrat tisto, kar bo naredilo prvi vtis na vašega poslovnega partnerja.

Več informacij

Seveda bodimo pozorni na to, da poslovni izgled uskladimo z okoliščinami, v katerih se bomo znašli. Bolj poslovno in elegantno se oblečemo, če imamo javni nastop pred poslovnimi partnerji, bolj sproščeno pa, če naše delo ne vsebuje veliko stika z ljudmi.

Poslovni izgled uskladimo z okoliščinami, v katerih se bomo znašli.

Klikni in deli

Na kaj se boste osredotočili ob naslednjem poslovnem srečanju - na sporočilo, ki ga želite predati sogovorniku, ali na to, kako urejeni boste?

DOSTOPNO NA: http://data.si/blog/2015/10/31/zenski-poslovni-izgled-za-razlicne-priloznosti/