O-STA

Ste že izbrali poslovna darila?

Preden boste izbrali poslovna darila, boste verjetno določili vsoto, ki jo lahko zanje porabite in število poslovnih partnerjev, ki jih želite obdariti, nato pa vas čaka še razmislek o tem, kaj izbrati. O obdavčitvi daril poslovnim partnerjem smo že pisali v tem prispevku.

Izbira primernega poslovnega darila je namreč zelo pomembna in terja tehten premislek, če želite, da bo vaše darilo doseglo svoj namen. Z neprimerno izbiro lahko odnos s pomembnim poslovnim partnerjem poslabšate. Darilo lahko izkazuje spoštovanje, zaupanje, željo po nadaljnjem sodelovanju. Izkazuje odnos, ki ga imate s poslovnim partnerjem.

Darilo naj bo na pogled privlačno in tudi uporabno, saj boste tako dosegli, da se bo obdarjenec z uporabo darila spomnil na vaše podjetje. Gotov si ne želite, da bi vaše darilo postalo "lovilec prahu" v kleti.

Kako pa vi izbirate poslovna darila?

Klikni in deli

Darilo naj ne bo predrago, ne ceneno. Raje se odločite za izbiro kvalitetnega izdelka, ki je lahko dobra naložba za prihodnost, saj z njim vlagate v poslovni odnos.

Unikatna poslovna darila sežejo najdlje

Če ne nameravate obdariti veliko partnerjev, potem lahko za vsakega partnerja izberete čim bolj unikatno in izbrano darilo. Če imate veliko poslovnih partnerjev v tujini, pa bodo prava izbira izdelki narejeni v Sloveniji.

Če nameravate obdarovati večje število poslovnih partnerjev ali vaših končnih kupcev, potem bodo prava izbira promocijska darila kot so razna pisala, koledarji, obeski in drugi drobni predmeti, ki jih lahko naročite v velikih količinah. Z imenom vašega podjetja ali logotipom bodo tudi ta darila poskrbela za dober glas o vašem podjetju. Vaši kupci bodo darila veseli, vi pa si boste ustvarili dobro promocijo, saj se bo obdarjenec ob vsaki uporabi darila spomnil vašega podjetja.

Kaj podariti?

Pred leti so bila v zadnjem mesecu iztekajočega leta najpogostejša izbira podjetnikov razni koledarji, rokovniki, vžigalniki, razna pisala, obeski za ključe, strgala za led, dežniki in seveda steklenica dobrega ali pa tudi manj dobrega vina.

Danes je izbira in domišljija ljudi veliko večja. Med darili se tako znajdejo ekološki izdelki kot so darilna pakiranja raznih čajev, začimbnih mešanic, knjige, izdelki domače obrti, tehnološki pripomočki kot so USB ključi, pisala na dotik, prenosni polnilniki, ročno izdelana unikatna darila, šali in rokavice, svilene rute, steklenice za vodo, darilni boni za razne wellness storitve, raznovrstni pripomočki za kuhinjo, poslovne torbe, oblačila, denarnice ter nepogrešljivi čokoladni bomboni v lični embalaži.

Potrebujete pomoč pri promociji vašega podjetja? V podjetju Data vam ob vodenju računovodstva,podjetniškem in pravnem svetovanju nudimo tudi marketinško svetovanje. Pokličite nas lahko na 01 600 1530 ali pa nam pošljite elektronsko pošto na data@data.si.

DOSTOPNO NA: http://data.si/blog/2015/11/04/ste-ze-izbrali-poslovna-darila/