O-STA

Kakšno jutranjo rutino imajo najuspešnejši podjetniki?

Se sprašujete, kako bi lahko vaše podjetje postalo bolj uspešno? Najuspešnejši podjetniki imajo vsako jutro rutino, ki po njihovem mnenju poveča njihovo produktivno in kreativnost čez dan.

IZOBRAŽEVANJE

Do enostavnega poslovnega načrta že v 4 urah

Imate podjetniško idejo, a ne veste, kako bi jo izpeljali? Na seminarju vam v štirih urah pomagamo in svetujemo, kako lahko vašo podjetniško idejo spravite na papir in napišete uspešen poslovni načrt.

Več informacij

Spletna stran Entrepreneur.com je pripravila seznam jutranjih rutin desetih uspešnih podjetnikov. Ti svoj dan začnejo že zelo zgodaj zjutraj, večina jih zjutraj tudi meditira.

Potrebujete pravno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Pokličite na 01 600 15 30 ali pišite nadata@data.si.

Mark Zuckerberg

Ustanovitelj spletnega družbenega omrežja Facebook je po letošnjih podatkih Entrepreneur.com 'vreden' okrog 30 milijard evrov. Mark pravi, da se ob jutrih, ko ne dela pozno v noč, zbudi ob 8. uri. Pravi, da vsak dan nosi isto majico, saj se tako izogne večni dilemi, kaj zjutraj obleči.

Richard Branson

Ustanovitelj britanskega podjetja Virgin Group je 'vreden' okrog 4,35 milijarde evrov. Richard pravi, da na oknih svojega doma nima senčil ali zaves, saj obožuje jutranje žarke sončnega vzhoda, ki posijejo v njegov dom ob 5:45 uri zjutraj.

Jack Dorsey

Soustanovitelj spletnega družbenega omrežja Twitter in mobilne aplikacije Square je 'vreden' okrog 2 milijardi evrov. Njegovo jutranjo rutino sestavljata meditacija ob 5:30 uri zjutraj in 10-kilometrski tek.

Lord Alan Sugar

Gostitelj oddaje The Apprentice , ki se predvaja na britanski televiziji in podjetnik, je 'vreden' okrog 1,2 milijarde evrov. Če se Lord Alan ne pripravlja na jutranji sestanek ob 5. uri zjutraj, se odloči za 80-kilometrski izlet s kolesom po podeželju.

Tory Burch

Modna oblikovalna in direktorica podjetja Tory Burch LLC je 'vredna' okrog 988 milijonov evrov. Tory pravi, da se vsako jutro zbudi ob 5:45 uri zjutraj in takoj pregleda elektronsko pošto, pripravi tri sinove za šolo in izvede 45-minutno telovadbo. Dodaja, da je zanjo najučinkovitejša vadba ravno hitra hoja.

Peter Jones

Investitor resničnostnega šova Dragons' Den in podjetnik je 'vreden' okrog 647 milijonov evrov. Njegova jutranja rutina vključuje jutranjo prho, britje in skodelico žitaric. Celoten postopek traja okrog 20 minut, kasneje mu uspe pripraviti še kapučino in pregledati gospodarsko stanje oziroma prodajo na trgu.

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Hobi, ki ga opravljate z veseljem in strastjo, lahko spremenite v svoj posel in si sami ustvarite službo, v kateri boste počeli tisto, kar vas najbolj osrečuje. Na izobraževanju vam svetujemo, kako se tega lotiti tako, da boste ob ukvarjanju s hobijem tudi vsaj nekaj zaslužili.

Več informacij

Tim Armstrong

Predsednik in direktor ameriškega ponudnika interneta AOL je 'vreden' okrog 361 milijonov evrov. Tim pravi, da se vsako jutri zbudi ob 5. uri zjutraj, saj ima takrat čas, da prebere kakšno knjigo. Preden se odpravi na delo, telovadi in pregleda elektronsko pošto.

Simon Cowell

Ustvarjalec resničnostnega šova The X Factor in eden izmed sodnikov v žiriji te serije je bil v lanskem letu 'vreden' okrog 287 milijonov evrov. Simon, preden se zbudi, vsako jutro rutinsko pritisne na gumb za dremanje. Pravi, da vsako jutro popije vročo vodo z limono, sok iz papaje z limeto, čaj, tri smutije in poje ovseno kašo.

Ariana Huffington

Ustanoviteljica medija Huffington Post je bila v letu 2013 'vredna' okrog 31 milijonov evrov. Pravi, da je kot Sneguljčica, saj veliko spi. Vsako jutro pa 30 minut meditira. Svojim zaposlenim ponuja tudi tedenske delavnice, kjer jim pokaže, kako učinkovita je 30-minutna meditacija.

Indra Nooyi

Direktorica prehranske korporacije PepsiCo je 'vredna' okrog 16 milijonov evrov. Vsako jutro se zbuja ob 4. uri zjutraj, na delo pa prihaja ob 7. uri zjutraj in nič kasneje.

Dostopno na: http://data.si/blog/2015/12/25/uspesni-podjetniki-po-svetu-in-njihove-jutranje-rutine/