O-STA

Hobiji, ki vam lahko prinesejo mesečno plačo (2. del)

V prvem delu prispevka Hobiji, ki vam lahko prinesejo mesečno plačo, si lahko pregledate prvih pet hobijev, ki se lahko spremenijo v precej dobičkonosen posel. Z njimi se najraje ukvarjajo moški, sedaj pa smo med 23 različnimi hobiji na spletni strani GoodFinancialCent izbrali dejavnosti, katerim se raje posvetijo predstavnice nežnejšega spola.

IZOBRAŽEVANJE

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Ali vas zanima, kakšne so prednosti ali slabosti, če se samozaposlite oziroma registrirate dejavnost, ki bi jo želeli opravljati? Na seminarju vam prikažemo ključne prednost in slabosti pri registraciji lastnega podjetja.

Več informacij

Lektoriranje

Vsak javen dokument, teh pa je zaradi dnevne rabe interneta vedno več, bi moral biti pred objavo lektoriran. Če dobro poznate slovensko slovnico in ste v preteklosti že pomagali pri urejanju vsebine kakšnega spletnega dnevnika ali spletne strani, potem je to hobi, s katerim lahko tudi služite.

Potrebujete pravno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Pokličite na 01 600 15 30 ali pišite nadata@data.si.

Lektoriranje je posel, ki bo vedno popularen, saj vsaka napisana 'beseda' potrebuje pregled, teh pa ne bo nikoli zmanjkalo. Lektoriranje potrebujejo tudi oglaševalci in osebe, ki se ukvarjajo z marketingom in trženjem, hkrati pa lahko pričnete tudi z lektoriranjem tiskanih ali elektronskih knjig.

Peka slaščic

Je bila priprava, ustvarjanje in peka slaščic od nekdaj vaša strast? Želite s tem zaslužite nekaj denarja? Potem je peka slaščic idealen hobi, ki ga lahko pričnete opravljati profesionalno, koregistrirate s. p. ali d. o. o. Več o registraciji samostojnega podjetja za peko slaščic, si lahko preberete v prispevku Hobi in podjetništvo - registracija s. p. ali d. o. o. za peko slaščic. Tukaj si lahko preberete, katere pogoje boste morali izpolnjevati, če se boste želeli ukvarjati poklicno s peko slaščic.

Ročna dela

Ročno ustvarjanje izdelkov je bilo nekoč zelo popularno in dobičkonosno delo. V zadnjih nekaj letih - v Ameriki je bil vrhunec za ročna dela v letu 2005, ko je bilo ustanovljeno podjetje Etsy, kjer posamezniki prodajajo ročne izdelke - pa so mnogi prepoznali dejansko vrednost ročnih izdelkov. Če uživate v izdelavi ročnih del, potem je to pravi hobi za vas, s katerim si lahko prislužite mesečno plačo.

IZOBRAŽEVANJE

Na kaj moram biti pozoren kot normiranec

Če se boste odločili za samozaposlitev, boste sprva verjetno izbrali status normiranca. Kaj to pomeni in kaj morate vedeti, ko se odločite za poslovanje na podlagi normiranih odhodkov, vam natančno razložimo na seminarju.

Več informacij

Poučevanje igranja na instrumente

Če znate igrati na kak instrument, potem morate razmisliti, ali bi lahko igranja naučili še koga. Za učenje igranja na inštrument ne zamira in zanj se odločajo tako otroci kot odrasli. S poučevanjem lahko začnete takoj, brez kakršnegakoli finančnega vložka, v dobi družbenih medijev pa boste tudi zlahka dosegli posameznike, ki si želijo novih znanj.

Grafično oblikovanje

Če znate grafično oblikovati, potem lahko svoje znanje nadgradite v dober posel, saj v tehnološko naprednem svetu skoraj vsi potrebujemo dobre grafične oblikovalce. Že zdaj obstaja več različnih spletnih strani, kjer lahko svoja znanja grafičnega oblikovanja uporabite za priložnostna dela. Grafično oblikovanje je posel, kjer boste imeli veliko konkurenco, zato pokušajte potencialnim strankam pokazati unikatno in edinstveno oblikovanje.

VIR: GoodFinancialCent

Dostopno na: http://data.si/blog/2015/12/27/hobiji-ki-vam-lahko-prinesejo-mesecno-placo-2-del/