O-STA

Nasveti za kreativnost - pomaga že 30 minut meditacije

Pogrešate kreativnost? Čakate, da vas bo navdih zadel kot strela z jasnega? Če je odgovor na vprašanji pritrdilen, se morate zavedati, da to zmanjšuje vašo učinkovitost pri delu. Skrivnost doseganja ciljev je v vašem pristopu do novih idej in rešitev, saj so te v procesu raziskovanja velikokrat spregledane.

IZOBRAŽEVANJE

Abeceda poslovanja

Ste podjetnik brez izkušenj in ste šele vstopili v svet podjetništva? Niste prepričani, da veste, kakšne so vaše obveznosti? Na seminarju vam svetujemo in vas seznanimo z osnovami poslovanja.

Več informacij

Na spletni strani Entrepreneur.com so za spodbujanje kreativnosti pripravili seznam t. i. pravilnih in napačnih točk, s katerimi se boste naučili razmišljati z odprto glavo.

Poskusite:

· Meditirati. Raziskave kažejo, da se osebe, ki dnevno meditirajo vsaj 30 minut,lažje osredotočajo.

· Biti fleksibilni in poskusite nove stvari. Ne bojte se novih idej, krajev, glasbe in hrane.

· Zaupati vase in v svoje sposobnosti.Bodite radovedni in željni novih dogodivščin, saj tako ne boste obupali ob morebitnih zapletih.

· Imeti vzornika in ga posnemati. Vprašajte se, kako bi se na podobno situacijo odzval vaš vzornik in kaj vas lahko to nauči.

· Pozorno poslušati in biti potrpežljivi ter pripravljeni na takojšnje ukrepanje.

· Reci "seveda, in še to ...". Najboljši kreativci dobijo ideje med vsakdanjimi pogovori, saj razmišljajo raznoliko in se zavedajo, da morajo ideje rasti.

· Vztrajati. Če želite biti res inovativni, morate preseči norme, dvomiti v predpostavke in iskati nove rešitve s postavljanjem vprašanj, na katera pričakujete odgovor.

· Biti v pogonu. Če ne boste razgibavali svojega telesa, bo vzorcu sledil tudi vaš um. Odločite se za kratek vsakodnevni sprehod, saj bo to izboljšalo vaše rezultate.

IZOBRAŽEVANJE

Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Vas zanima, na kakšen način bi lahko največ zaslužili? Na seminarju vas seznanimo z vsemi oblikami dela in vam svetujemo, katero delo je najbolj primerno za dejavnost, ki jo želite opravljati in vam pomagamo pri izbiri najprimernejše oblike dela za vašo situacijo.

Več informacij

Nikoli:

· Ne ostanite budni vso noč. Vaše telo potrebuje spanje. Po neprespane noči bodo vaše zmogljivosti drastično slabši, vaša učinkovitost in kreativnost pa prav tako.

· Ne pričakujte, da bo inspiracija prišla sama od sebe. Vedite, da za dokončanje najtežjih obveznosti potrebujete predvsem čas in voljo.

· Ne delajte vsega sami. Najprej poskusite probleme rešiti sami, ko pa naletite na težavo, ki je sami ne znate hitro ali najbolje odpraviti, pa se posvetujte s sodelavci. Skupaj boste zagotovo lažje rešili problem.

· Ne sodite prehitro. Kreativen proces je proces. Če boste želeli problem rešiti, ga boste morali najprej razumeti.

· Ne bodite negativni. Če imate negativne izkušnje z določeno aktivnostjo, se je naslednjič vseeno ne lotite pesimistično. Raziskave so pokazale, da ponavljajoče negativno razmišljanje prinaša negativne rezultate, kar pa vam nikakor ne more koristiti.

· Ne začnite prepira. Nove ideje so vedno tvegane, kljub temu pa se morate tako vi kot vaši zaposleni zavedati, da lahko razmišljate in napredujete.

· Ne recite si "lenoba do groba". Ves čas razmišljajte o novih zamislih in preizkušajte nove hobije, saj vas bo to najboljše pripravilo za kreativno razmišljanje.

Dostopno na: http://data.si/blog/2015/12/30/nasveti-za-boljso-kreativnost-pomaga-ze-30-minutna-joga/