O-STA

Uspešen podjetnik: 5 napotkov, kako se prebiti čez veliko količino informacij

Živimo v informacijski dobi, kjer je preveč vsebine oziroma je ta postala za vsakega posameznika preveč obremenjujoča, ovira pa vas lahko tudi na poti, da postanete uspešen podjetnik. Raziskovalci predvidevajo, da se bo do leta 2018 dnevna uporaba mobilnega interneta povečala za eno dodatno uro pri vsakem izmed nas. Kako lahko postanete uspešen podjetnik in se izognete velikim količinam informacij in vsebinam na spletu?

IZOBRAŽEVANJE

Abeceda poslovanja

Izstavitev računa? Poslovne knjige? Birokracija in finančna uprava? Abecedo poslovanja vam predstavimo na seminarju, kjer boste spoznali, kako lahko postanete uspešen podjetnik.

Več informacij

Na spletni strani Entrepreneur.com so pripravili pet nasvetov, kako se lahko izognete neskončnim količinam informacij iz spleta.

Potrebujete spletno stran?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Pokličite na 01 600 15 30 ali pišite nadata@data.si.

Pravilno razporedite čas

Vaša prva naloga je, da omejite dostop do informacij, ki jih prejemate vsako sekundo. Ko greste na družbeno omrežje Facebook ali Twitter skušajte omejiti čas, ki ga tam preživite, saj v nasprotnem primeru ne boste pravočasno opravili zastavljenega dela.

Razporedite si čas tako, da boste naslednjič vedeli, koliko časa boste porabili za določeno aktivnost. Na primer - pol ure porabite za družbena omrežja, pol ure pa za brskanje po spletu. Tako boste imeli več časa za druge obveznosti.

Odločite se, čemu boste dali prednost

Nekateri podjetniki se veliki količini informacij ne morejo izogniti, saj morajo, na primer, konstantno spremljati elektronsko pošto. Morebitno preobremenitev z informacijami boste rešili z enostavnim prednostnim izbiranjem. Odločite se, katerim elektronskim sporočilom boste dali prednost oziroma, s katerimi elektronskimi sporočili se boste ukvarjali najprej. Preostale pustite za konec delovnika.

Omejite dostop

Ko boste osvojili tehniko prednostnega izbiranja opravil, vas bodo zmotili še tako majhni motilci, med katere zagotovo sodijo tudi okenca, ki se prikažejo, ko prejmete novo elektronsko sporočilo ali elektronsko pošto na svojem računalniku. Določite si čas, kdaj vaš računalnik preverja, ali ste prejeli kakšno novo elektronsko pošto ali pa omejite število opozoril. Različnim elektronskim sporočilom določite različne stopnje nujnosti. S sodelavci pa se skušajte dogovoriti, da boste komunicirali preko klepetalnic ob točno določenih urah, saj boste tako lažje ohranili osredotočenost na vaše obveznosti, njim pa se boste med pogovorom lažje posvetili.

IZOBRAŽEVANJE

Družbena omrežja za podjetnike

S katerimi družbenimi omrežji bo vaše podjetje bolj prepoznavno? Niste prepričani, kako lahko oglašujete na družbenih omrežjih? Pridružite se nam na brezplačnem seminarju, kjer vam bomo predstavili način delovanja družbenih omrežij za poslovne namene.

Več informacij

Umaknite moteče dejavnike

Će le s težavo ostanete zbrani, vam lahko tudi tehnologija včasih pomaga. Poskusite različne aplikacije, ki vam bodo pomagale pri osredotočanju. Obstajajo aplikacije, kot je Self-Control for Mac, ki blokirajo dostop do nekaterih spletnih strani za določen čas ali pa Focus Booster, ki vam pomaga pri osredotočanju na eno nalogo za 25 minut. Obstajajo tudi programi, ki vam vse vaše pogovore in sporočila zberejo na enem mestu.

V prispevku Za upravljanje podjetja aplikacije za večjo produktivnost podjetnika pa si preberite, katere so najbolj primerne aplikacije za vas in katere vam bodo pomagale ostati zbrani in dokončati opravila.

Vzemite si odmor

Če ste že poskusile vse izmed naštetih napotkov in se še vedno ne morete zbrati, si vzemite odmor. Razdelite svoja opravila tako, da boste imeli med dokončanimi opravili tudi odmore. Pomembno je le, da so ti odmori načrtovani, saj boste tako lažje ostali zbrani.

VIR: Entrepreneur.com

Dostopno na: http://data.si/blog/2016/01/15/uspesen-podjetnik-5-napotkov-velika-kolicina-informacij-na-spletu/