O-STA

Družbeno odgovorno podjetje je učinkovito in pravično

Družbeno odgovorno podjetje išče odgovore na družbena in okoljska vprašanja. Tako podjetje se posveča projektom oziroma kampanjam, s katerimi lahko na tak ali drugačen način izboljša življenje ljudi. Z načeli družbene odgovornosti si podjetje prizadeva spoštovati delavske pravice ter se trudi vključiti okolju neškodljive projekte v svoj poslovni načrt.

IZOBRAŽEVANJE

Do enostavnega poslovnega načrta že v 4 urah

Spremenite svoj poslovni načrt tako, da bo deloval po načelih družbene odgovornosti. V pičlih štirih urah vam na seminarju pomagamo sestaviti idealen poslovni načrt, s katerim boste uspešno poslovali tudi na dolgi rok.

Več informacij

Na Evropski komisiji (EK) so glede družbene odgovornosti podjetij zapisali: "Družbena odgovornost podjetij pomeni, da si podjetja pri svojih vsakodnevnih poslovnih dejavnostih prostovoljno in ne zgolj na podlagi predpisov prizadevajo upoštevati družbene in okoljske potrebe." Pri tem mora vsako družbeno odgovorno podjetje upoštevati naslednja načela:

· strategija Evropa 2020 (predvsem na področju novih znanj in delovnih mestih, mladih in krajevnega razvoja),
· gospodarstvo in človekove pravice,
· poročanje o družbeni odgovornosti podjetja,
· družbeno odgovorno javno naročanje.

Pravičen, a učinkoviti način poslovanja

Na spletni strani BusinessNewsDaily.com so pripravili tri različne vrste družbene odgovornosti podjetja. Kot pravijo, je družbeno odgovorno podjetje lahko vsako podjetje, a more svoj način poslovanja prilagoditi svojemu poslanstvu, torej družbeni odgovornosti. Podjetje lahko družbeno odgovornost usmeri v reševanje okoljskih vprašanj ali pa se posveti dobrodelnosti in zbira denar za vnaprej določene namene. Tretja možnost družbeno odgovornega podjetja je, da se posveti delavcem oziroma njihovim pravicam.

Potrebujete pravno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite nadata@data.si.

Evropska komisija spodbuja družbeno odgovorno politiko oziroma način poslovanja. Hkrati pa pozivajo podjetja naj vodijo pravično zaposlitveno politiko in spoštujejo človekove pravice. Slednje velja predvsem za podjetja, ki ne proizvajajo svojih storitev ali produktov v državah članicah Evropske unije. V EK so družbeno odgovornost podjetij preverjali v obdobju od 2013 do leta 2014, kjer so izvedli tudi medsebojni strokovni pregled dejavnosti držav članic EU.

Svetovno znana družbeno odgovorna podjetja

Po načelu družbene odgovornosti podjetja poslujejo tudi nekatera svetovno znana podjetja, kot na primer:

· Microsoft,
· Google,
· The Walt Disney Company,
· BMW,
· Apple,
· Volkswagen,
· Sony,
· Lego Group.

IZOBRAŽEVANJE

Varstvo in zdravje pri delu

Vsako podjetje, ne glede na to, ali je družbeno ali ne, mora poskrbeti za svoje zaposlene. Na seminarju vam predstavimo slovensko zakonodajo na področju varstva in zdravja delavcev.

Več informacij

Za družbeno odgovorno podjetje nagrada tudi v Sloveniji

Družbeno odgovorna podjetja niso cenjena le v EU, temveč tudi v Sloveniji. Vsako podjetje, ki posluje po principu družbene odgovornosti, ima pri nas vsako leto možnost prejeti nagrado Horus. Gre za vodilno slovensko nagrado s področja uravnotežene in inovativne družbene odgovornosti. Namen nagrade je osveščanje širše javnosti o pomenu družbene odgovornosti hkrati pa gre za promocijo podjetij, ki dolgoročno poslujejo po principu družbene odgovornosti podjetja.

Kako lahko vaše podjetje posluje v koraku s časom, si preberite tukaj. V tem prispevku smo zapisali tri ključne napotke, s katerimi se boste zagotovo uveljavili na globalnem trgu.

Dostopno na: http://data.si/blog/2016/01/20/druzbeno-odgovorno-podjetje-je-ucinkovito-in-pravicno/