O-STA

Obzorje 2020: Za digitalno podjetništvo 5,5 milijona evrov

Evropski inkubator za odprte podatke (ODINE) je v okviru Obzorja 2020 za digitalno podjetništvopripravil javni razpis za mala in srednje velika podjetja, ki se ukvarjajo s programiranjem in razvojem aplikacij.

IZOBRAŽEVANJE

Nepovratna sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Računate na nepovratna sredstva? Na kaj morate biti pozorni, ko pripravljate prijavo na razpis?

Več informacij

Digitalno podjetništvo in razvijanje aplikacij v malih in srednjih podjetjih

Mala in srednja podjetja se lahko prijavijo na razpis za razvoj aplikacij z uporabo odprtih podatkov le do avgusta letos.

Evropski inkubator bo mala in srednja podjetja podpiral pri izvajanju digitalnega podjetništva in razvijanju aplikacij. Kot pojasnjujejo na spletni strani ODINE, bodo za prijavljena mala in srednja podjetja namenili 5,5 milijona evrov oziroma do 100.000 evrov na posamezen projekt.

Poleg financiranja za mala in srednja podjetja dodatne ugodnosti

ODINE je poleg financiranja za posamezen projekt malim in srednjim podjetjem omogočil tudi druge ugodnosti. Zmagovalne ideje oziroma podjetja bodo za svojo izvirnosti pri razvoju aplikacij z uporabo odprtih podatkov oziroma digitalno podjetništvo prejela še šestmesečno:

· mentorstvo pod okriljem industrijskih profesionalcev,

· mreženje oziroma vzpostavljanje dobavnih verig na podlagi podatkov ter olajšano dostopanje do računalništva v oblaku,

· pomoč pri iskanju investitorjev,

· dobo ugodnosti, ki jih bo omogočil ODINE.

IZOBRAŽEVANJE

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt

Ali veste, kaj vse vsebuje na razpisih uspešen poslovni načrt? Na seminarju vam trike razkrije naš sodelavec za razpise in razvoj.

Več informacij

Ideja mora odsevati znanje raziskovalcev

Prijavljene aplikacije bo evropski inkubator ocenjeval na podlagi ideje, skupinskega sodelovanja in proračuna. Kot pojasnjujejo, mora biti ideja utemeljena, razlikovati se mora od konkurenčnih podjetij.

Projekt, za katerega se odločijo mala in srednja podjetja, mora prikazati svojo vrednost in potencial za svetovni trg, hkrati pa mora imeti vpliv na ekonomske, okoljske in družbene faktorje. Na ODINE še dodajajo, da mora imeti projekt tudi odsev znanja raziskovalcev ter šestmesečni stroškovnik.

DOSTOPNO NA: http://data.si/blog/2016/02/21/obzorje-2020-za-digitalno-podjetnistvo-55-milijona-evrov/