O-STA

Napoved dejavnosti britanskega veleposlaništva v oktobru

6. oktober: Objava razpisa za štipendije sklada Chevening

Britansko zunanje ministrstvo vsako leto razpisuje štipendije za podiplomski študij v Veliki Britaniji. Namenjene so posameznikom, ki že imajo delovne izkušnje in ki želijo opravljati magisterij. Razpis za šolsko leto 2004/2005 bo objavljen 6. oktobra na spletnih straneh British Councila v Sloveniji, www.britishcouncil.si, kjer bodo navedene tudi študijske smeri.

9. oktober: Delavnica za predstavnike medijev na temo trgovanja z ljudmi, Ljubljana

Britanski veleposlanik Hugh Mortimer bo 9. oktobra v prostorih Centra Evrope v Ljubljani nagovoril udeležence delavnice, ki jo organizira Mednarodna organizacija za migracije. Delavnica je prva v nizu delavnic, ki jih organizira omenjena organizacija z namenom ozaveščanja o problematiki trgovanja z ljudmi v in iz Slovenije. Delavnice potekajo v sklopu širšega projekta, ki ga finančno podpira britanski sklad, namenjen zmanjševanju kriminala po svetu, imenovan Reflex. Prva delavnica je namenjena predstavnikom medijev.

19. oktober: Šolsko prvenstvo v kriketu, Ljubljana Kriket klub Ljubljana prireja šolsko prvenstvo v kriketu, ki se bo pričelo v nedeljo, ob 9. uri, v prostorih športne dvorane Kodeljevo. Namen prireditve je prikazati zanimanje, ki ga je kriket vzbudil med slovensko šolsko mladino. Na prvenstvu bo sodelovalo pet šolskih ekip, Britansko veleposlaništvo pa bo zmagovalni ekipi podarilo opremo za kriket.