O-STA

Londonski City praznuje širitev EU

V sredo, 12. maja, se bodo v londonskem finančnem središču srečali poslovneži iz novih članic EU ter Velike Britanije, da bi se pogovarjali o novih možnostih za poslovno sodelovanje na razširjenem evropskem skupnem trgu.

Kako pomembna je širitev tako za Veliko Britanijo kot nove članice dokazuje tudi to, da se bodo srečanju pridružili tudi zunanji in finančni ministri teh držav, med njimi britanski zunanji minister Jack Straw in britanska ministrica za trgovino in industrijo Patricia Hewitt. Slovenijo bodo zastopali zunanji minister Dimitrij Rupel, vodja kabineta finančnega ministra Marjan Smonig, ljubljanska županja Danica Simšič, predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar, predsednik uprave skupine GV Slobodan Sibinčič ter vodja londonske podružnice NLB Doroteja Žerjal.

Delegati se bodo dopoldan udeležili konference Konfederacije britanske industrije na temo ekonomske reforme in govorili o uresničevanju lizbonske strategije, po kateri naj bi EU postala najbolj konkurenčno in dinamično gospodarstvo v svetovnem merilu. Popoldan bodo potekale delavnice s področja privatizacije, javnega-zasebnega partnerstva, korporativnega upravljanja in reševanja sporov. Zvečer pa se bodo udeležili svečane večerje, ki jo bo v znak partnerstva med novimi državami članicami in Veliko Britanijo priredil londonski župan Robert Finch.