O-STA

NAPOVEDNIK maj

11.-12. maj: Britanski poslanec Terry Davis na obisku v Ljubljani Britanski poslanec Evropskega parlamenta Terry Davis prihaja na obisk v Ljubljano od 11. do 12. maja. Sestal se bo s slovensko delegacijo parlamentarne skupščine Sveta Evrope, ki jo vodi Roman Jakič. V času svojega obiska se bo srečal tudi s predstavniki ministrstva za zunanje zadeve, zadolženimi za zadeve OVSE, in mediji.

12. maj: Londonski City gosti predstavnike novih članic EU Zunanji in finančni ministri novih članic EU, župani njihovih prestolnic ter pomembni poslovneži se bodo 12. maja zbrali v finančnem središču Londona, da bi proslavili širitev Evropske unije ter se z britanskimi sogovorniki pogovarjali o novih možnostih za bilateralno sodelovanje. Slovenijo bodo predstavljali zunanji minister Dimitrij Rupel, ljubljanska županja Danica Simšič, predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar, predsednik uprave skupine GV Slobodan Sibinčič in vodja londonske podružnice NLB Doroteja Žerjal.

13. maj: Seminar o razvoju letališč Britansko veleposlaništvo v Ljubljani in British Airports Group organizirata seminar na temo razvoja letališč. Seminar, ki se bo pričel dopoldan v Grand hotelu Union, je namenjen vsem podjetjem, državnim institucijam in posameznikom, ki se v Sloveniji ukvarjajo z razvojem letališč. Popoldanski čas pa bo namenjen individualnim razgovorom. Program seminarja in brošura s podatki o sodelujočih britanskih podjetjih sta na voljo na veleposlaništvu (vanja.lisic@fco.gov.uk). Udeležba na seminarju je brezplačna.

17.-20. maj: Obisk škotske gospodarske delegacije Slovenijo bo obiskala skupina škotskih poslovnežev, ki iščejo poslovne partnerje v Sloveniji. Podjetja so aktivna v različnih panogah. Seznam podjetij je na voljo na naših spletnih straneh www.british-embassy.si in na veleposlaništvu (vanja.lisic@fco.gov.uk).

19.-21. maj: Obisk namestnika predsednika škotske vlade Jima Wallacea v Sloveniji Namestnik škotskega premiera in minister za gospodarstvo in vseživljensko učenje Jim Wallace bo obiskal Slovenijo, kjer se bo srečal s predstavniki slovenske vlade in državnega zbora. Minister Wallace je v škotski vladi odgovoren za gospodarstvo, podjetništvo in industrijo, evropske strukturne sklade, trgovino in tuje investicije, energijo, visoko šolstvo in vseživljensko učenje ter usposabljanje in znanost.

24.-25. maj: Obisk poslanca britanskega parlamenta Gerryja Sutcliffea v Ljubljani Poslanec britanskega parlamenta in namestnik ministra za področja delovne zakonodaje, konkurence in potrošnikov Gerry Sutcliffe prihaja na obisk v Ljubljano. Sestal se bo z ministrom dr. Vladom Dimovskim in državno sekretarko Natašo Belopavlovič. Poslanca Sutcilffea bodo spremljali še predstavnica britanskega ministrstva za trgovino in industrijo, predstavnik britanskega združenja delodajalcev in predstavnik zveze sindikatov. Dne 25. maja, ob 9. uri, bo gospod Sutcliffe v Centru Evropa predstavil britansko zaposlovalno politiko.