O-STA

Napoved dejavnosti britanskega veleposlaništva v oktobru

12. oktober: Razpis natečaja Nagrada za mlade podjetnike Britansko veleposlaništvo v Ljubljani bo 12. oktobra razpisalo natečaj za najboljši poslovni načrt, ki temelji na gospodarskem sodelovanju med Veliko Britanijo in Slovenijo. Tekmovanje pripravljamo skupaj s Fakulteto za management Koper, Tovarno podjemov Maribor in škotsko univerzo Napier. Namenjeno je študentom, mladim podjetnikom, zaposlenim, skratka vsem, ki so mlajši od 30 let in imajo dobre podjetniške zamisli, vendar doslej svojih idej še niso imeli priložnosti predstaviti. Skupna vrednost nagrad je 25.000 eurov.

Več o Nagradi za mlade podjetnike najdete na www.british-embassy.si

16. - 17. oktober: Dnevi britanske mode v Budimpešti Britansko veleposlaništvo v Budimpešti pripravlja modni dogodek, ki je le eden izmed številnih, s katerimi želi Velika Britanija zaznamovati vstop novih članic v Evropsko unijo. V Budimpešti se bo številnih obiskovalcem predstavila vrsta britanskih modnih oblikovalcev. Britansko veleposlaništvo v Ljubljani je na dogodek povabilo predstavnike dveh slovenskih podjetij in novinarja.

14. oktober: Slovesnost ob pristopu k programu Mednarodno priznanje za mlade Osnovna šola Ivan Grohar, Osnovna šola Škofja Loka - Mesto in Gimnazija Škofja Loka bodo ene izmed prvih slovenskih šol, na katerih bodo izvajali mednarodno različico britanskega programa Duke of Edinburgh Award, ki mladostnike med 14. in 25. letom na zabaven način spodbuja k dejavnemu in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa. Ob tej priložnosti bodo v Škofji Loki učencem, staršem ter širši lokalni skupnosti predstavili značilnosti programa in dejavnosti, katerih se bodo udeleženci programa lahko brezplačno udejstvovali. Slovesnosti bo prisostvoval tudi britanski veleposlanik in častni pokrovitelj Mednarodnega priznanja za mlade v Sloveniji, plavalec Peter Mankoč.