O-STA

Občina Kamnik praznuje - program prireditev 2016

"Generalu Maistru, častnemu meščanu kamniškemu, osvoboditelju mariborskemu, junaku jugoslovanskemu, pesniku slovenskemu, ob šestdeseti vigredi lovor venec vije rojstno biser mesto Kamnik."
(Listina Mestne občine Kamnik iz leta 1934)

V teh dneh se spominjamo rojstnega dneva našega velikega rojaka Rudolfa Maistra. Njegov prispevek Sloveniji je velik in nepozaben. Njegov pogum, čut za narodovo identiteto, odmaknjenost od hlapčevske miselnosti in pesniška duša kažejo na osebnost, ki ne razdvaja, temveč združuje enako ali pa različno misleče. Združuje vrednote, ki so temelj vsakega naroda in na katere smo tudi Kamničanke in Kamničani še posebej ponosni.

Tako bomo tudi letošnje leto s pestrim programom prireditev počastili dan Občine Kamnik, rojstni dan generala, kulturnika, pesnika, bibliofila in našega rojaka Rudolfa Maistra - Vojanova.

Osrednja slovesnost s podelitvijo priznanj Občine Kamnik bo v torek, 29. marca 2016, ob 18. uri v Domu kulture Kamnik. Promenadnemu koncertu Mestne godbe Kamnik boste lahko prisluhnili ob 16.30 na Glavnem trgu, ob 17. uri pa bo potekala proslava pri spomeniku Rudolfa Maistra s sodelovanjem Častne enote Slovenske vojske.

Pester program s preko 30 prireditvami v sklopu praznika Občine Kamnik s podrobnejšim opisom posameznega dogodka, si lahko pogledate na povezavi: http://www.kamnik.si/prireditve-ob-obcinskem-prazniku.

Za vse prireditve velja prost vstop.