O-STA

Fursov strošek uvedbe davčnih blagajn doslej 1,7 milijona evrov

Strošek uvedbe davčnih blagajn je bil doslej 1,7 milijona evrov od predvidenih dveh milijonov evrov, ugotavljajo na Finančni upravi RS (Furs). Vendar pa bo strošek uvedbe davčnih blagajn še dodatnih 80 tisoč evrov, ki jih bodo na Fursu porabili za dodatno opremo in razvoj aplikacije za nadzornike. Vlada RS pa zaradi strožjega nadzora nad gotovinskim poslovanjem že v letošnjem letu pričakuje 75 milijonov evrov več pobranih dajatev.

IZOBRAŽEVANJE

Davčne blagajne za društva

V Dati smo pripravili posebno izobraževanje o uporabi davčnih blagajn v društvih in drugih nevladnih organizacijah, ki se ob gotovinskem poslovanju uporabi davčnih blagajn ne bodo mogla izogniti.

Več informacij

Poročilo o uvedbi sistema davčnega potrjevanja računov v Sloveniji, s katerim se je vlada seznanila na minuli seji, poleg stroškov za razvoj informacijske podpore omenja še 124 tisoč evrov, ki jih bo Furs za davčne blagajne letos in prihodnje leto porabil za izplačilo nagrad v nagradni igri Vklopi razum, zahtevaj račun, z izvedbo in predvajanje žrebanja nagradne igre ter oglaševanjem pa bo še dodatnih 125 tisoč evrov stroškov.

Furs namenja 124 tisoč evrov v nagradni sklad igre Vklopi razum, zahtevaj račun.

Klikni in deli

V strošek uvedbe davčnih blagajn tudi informacijski sistem

Za vzpostavitev sistema davčnih blagajn je Furs moral zagotoviti informacijski sistem za potrjevanje in hranjenje podatkov o poslovnih prostorih in izdanih računih zavezancev za davek ter analitični sistem za ugotavljanje odstopanj med podatki o izdanih računih in podatki iz evidenc.

Največji strošek uvedbe davčnih blagajn so bile licence za sistem za potrjevanje računov in analitiko, zanj je Furs namenil slabih 577 tisoč evrov, še slabih 394 tisoč evrov pa za razvoj sistema. Za strežniško opremo, na kateri sistem deluje, pa so porabili 513 tisoč evrov.

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja. Brezplačna ustanovitev s.p. ali d.o.o. na VEM točki!

Več informacij

Davčne blagajne so v veljavi od 2. januarja letos, do danes pa je bilo davčno potrjenih že približno 200 milijonov računov. Podatki kažejo, da je bilo do konca minulega tedna prevzetih že slabih 67 tisoč namenskih digitalnih potrdil.

Vir: Ministrstvo za finance

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijedavki finance gospodarstvo podjetniške novice podjetništvo

Oznakeavtorski članki dajatve davki furs gotovinsko poslovanje nadzor stroški

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/03/14/fursov-strosek-uvedbe-davcnih-blagajn/