O-STA

Najlepše pri Oplu, najboljši pri Audiju

Novinarji izbrali najlepšo hosteso in najboljši razstavni prostor
22. Mednarodnega avtomobilskega salona

Lepa dekleta in lepi avtomobili sodijo skupaj - tako menijo tudi razstavljavci na 22. Mednarodnem avtomobilskem salonu, saj stojnice in avtomobile na njih krasijo številne privlačne mladenke. Tako je imela novinarska žirija–predsedoval ji je Aleks Štakul s TV Slovenije, za strokovno pomoč in v okras pa je sodelovala tudi Neda Gačnik, miss Slovenije leta 1999 - sila težko delo. Med včerajšnjim prijetnim druženjem organizatorjev salona, razstavljavcev in novinarjev v Pionirskem domu so namreč izbirali najlepšo med 27 hostesami, ki so se prijavile na tekmovanje "Miss hostess MAS 2001". Nastopale so seveda v »službenih« oblačilih, ki so v večini primerov stvaritev modnih oblikovalcev in poudarjajo lepoto bitij, ki jih nosijo.

Po napetem dvokrožnem izboru so za najlepšo proglasili študentko iz Kostanjevice na Krki Viktorijo Strajnar (Opel), za prvo spremljevalko manekenko iz Sp. Gorij Tjašo Vidic (pravtako Opel), za drugo spremljevalko pa Ljubljančanko, študentko Katjo Dobrin (Audi). Vsa dekleta, ki so sprijavila na lepotno tekmovanje, so dobila spominska darila, zmagovalke pa še lepe nagrade, ki so jih prispevali razstavljavci in Ljubljanski sejem.

Za uvod k izboru lepotic so proglasili tudi najboljši razstavni prostor na salonu.

Dvanajstčlanska komisija, sestavljena iz slovenskih avtomobilističnih novinarjev, ki redno obiskujejo velike avtomobilske razstave po svetu, je namreč včeraj oddala tudi glasovnice za izbor najboljšega razstavnega prostora. Kriteriji za ocenjevanje so bili: estetska privlačnost, učinkovitost in prepričljivost postavitve glede na razpoložljivi prostor in predstavitveni program.

Na prva tri mesta so se z precejšnjo prednostjo zvrstili Audi z 28, BMW z 26 in Mercedes-Benz z 22 točkami, za njimi pa Renault (11 točk) in Škoda ter VW (oba po 9 točk) itd.