O-STA

Poslednje dejanje 22. avtomobilskega salona: Trije srečni

Med malone 70.000 obiskovalci 22. Mednarodnega avtomobilskega salona, ki je zaprl vrata predzadnji dan aprila, je žreb določil tri srečneže, ki jim bosta organizatorja salona, Avto društvo Slovenije in Ljubljanski sejem, sponzorirala nakup avtomobila s prispevkom po 1.000.000 tolarjev(+DDV) vsakemu. Nagrada velja za nakup avtomobila katerekoli znamke, ki je nastopala na 22. MAS.

Potrdila o sponzoriranju so trije mladi dobitniki - 23-letna Mojca Rudež iz Klanca pri Kozini, prav tako 23-letni Uroš Bucaj iz Kopra in 28-letni Blaž Jeras iz Zgornjih Gameljn pri Ljubljani - prejeli iz rok predsednice uprave Ljubljanskega sejma, gospe Ljube Kofler in gospoda Frenka Tavčarja člana uprave ADS.

Srečno roko je imela tudi boginja Sreča, saj bi težko našla bolj primerne "stranke".

Mojca Rudež, po poklicu frizerka, je sicer zagrizena motociklistka (jezdi Gillero RC !) a pravi: "Denar mi bo seveda še kako prav prišel, saj sem že razmišljala o tem, da bi si na jesen, ko bo spet hladno, kupila kakšnega enoprostorca ali terenca, no zdaj bom lahko razmišljala bolj konkretno.."

Uroš Bucaj, študent strojništva, se za zdaj vozi s starim Wartburgom: "Odlična 'ideja' tale nagrada, saj je skrajni čas, da si kupim nov avto, nekaj majhnega kot so fiat punto, peugeot 206, renault clio , vw polo…"

Blaž Jeras, že od rojstva težak invalid, ni prišel osebno po nagrado, saj ga v službo in iz službe vozi oče, pa je bilo težko uskladiti:" Bolj v pravem trenutku ta nagrada ne bi mogla priti. Oče me prevaža s staro fiesto, ki sva jo že hotela zamenjati, pa saj veste kako je… Zdaj mislim, da bova lahko kupila nekaj večjega, skoraj zagotovo bo to Fordov focus."