O-STA

Na GR bo med 1. in 5. oktobrom potekala 48. mednarodna Sodobna elektronika

48. mednarodna razstava profesionalne elektronike, telekomunikacij, industrijske avtomatizacije, komponent, avdio- in video elektronike, elektromateriala in pisarniške avtomatizacije

Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, od 1. do 5. oktobra 2001

Sejem SODOBNA ELEKTRONIKA štejemo za starosto vseh sodobnih sejemskih prireditev v slovenski prestolnici. Prva prireditev sega v leto 1953, ko je bila na prehodu iz avgusta v september na ogled 1. mednarodna razstava radia, združena z zametki profesionalne elektronike. Pet let kasneje je program prerasel radijske okvire in v letu 1958 se je sejem preimenoval v SODOBNO ELEKTRONIKO. Njegov velik pomen za prostor, v katerem se predstavlja, je potrdila tudi Mednarodna zveza sejmov (UFI), ki ga je v letu 1976 sprejela v svoj koledar.
Sejem Sodobna elektronika tudi danes ostaja najpomembnejša slovenska prireditev s področja elektronike in ohranja sloves regionalno pomembne prireditve, mednarodne tako po razstavljalcih kot tudi po obiskovalcih. Tradicionalno jo namreč obiskujejo poslovneži in strokovnjaki iz sosednjih držav in držav, ki so nastale na področju nekdanje Jugoslavije.

Sejem SODOBNA ELEKTRONIKA bo ostal zvest svojemu ugledu in imenu tudi v letošnjem letu, ob svoji 48. ponovitvi. Ljubljana bo v prvem tednu meseca oktobra ponovno poligon vrhunskih tehnologij in znanja, mesto srečanj domačih in tujih proizvajalcev ter kupcev, predvsem pa strokovnjakov v panogi elektronike. Pomembno je tudi to, da se bo ta tradicionalna prireditev tokrat predstavila v delno že prenovljenih prostorih Gospodarskega razstavišča, kar je eno od zagotovil, da se bo bogata ljubljanska sejemska tradicija nadaljevala tudi v prihodnosti.

Na sejmu se bo predstavilo skupaj 472, od tega 209 neposrednih in 263 zastopanih razstavljalcev iz 24-ih držav. Sejem se bo odvijal na okoli 7000 kvadratnih metrov neto razstavnih površin Gospodarskega razstavišča.

Prisotna bodo vsa najpomembnejša imena in blagovne znamke v industrijski elektroniki, telekomunikacijah, audio in video elektroniki, komponentah in proizvodni opremi, v veliki meri pa tudi elektroinštalacije, kabelsko satelitska tehnika in pisarniška avtomatizacija. Nov program sejma je elektronsko varovanje za industrijske in individualne kupce.

V še večjem obsegu kot doslej bo na ogled področje telekomunikacij. V hali A se bodo tako predstavili vsi aktivni operaterji v telekomunikacijah, na ogled pa bodo tudi tehnološke rešitve v mobilni in fiksni telefoniji. Po dveletni odsotnosti se bo spet predstavila tudi Radiotelevizija Slovenije s tehnološkimi in programskimi novostmi v svoji ponudbi. Poleg velikih tujih in domačih imen iz sveta elektronike, bodo na sejmu številni domači proizvajalci predstavili tudi veliko novosti s širšega področja elektrotehnike. Za moge izmed izdelkov pomeni sejem prvo predstavitev na slovenskem trgu.
V času sejma bodo potekali zanimivi posveti in predavanja v sejemskem forumu, nekateri razstavljalci pa pripravljajo zanimivo dogajanje tudi na svojih razstavnih prostorih.
Otvoritev bo v ponedeljek, 1. oktobra 2001, ob 10. uri v Forumu v 1. nadstropju hale B na Gospodarskem razstavišču (vhod z Dunajske ceste).Slavnostna govornica in otvoriteljica sejma bo ministrica za šolstvo, znanost in šport, dr. Lucija Čok.
Sodobna elektronika bo odprta vsak dan med 9.30. in 18. uro. Redne vstopnice bodo po 1.400 SIT, vstopnica s popustom (otroci od 7 do 16 let, dijaki, študentje, upokojenci) pa bo po 900 SIT. Brezplačno si lahko sejem ogledajo otroci do 7 let in invalidi na vozičkih s spremljevalcem.

Obiskovalci si lahko z vstopnicami s popustom sejem ogledajo samo vsak dan po 14.00 uri in ves zadnji dan sejma, v petek.

Tudi za obisk sejma SODOBNA ELEKTRONIKA dajejo Slovenske železnice popuste pri nakupu posamičnih in skupinskih vozovnic.

OSEBNA IZKAZNICA SEJMA


ŠTEVILO RAZSTAVLJALCEV

Na sejmu SODOBNA ELEKTRONIKA sodeluje 472 razstavljalcev iz štiriindvajsetih držav.

RAZSTAVNE POVRŠINE

Sejem SODOBNA ELEKTRONIKA se bo odvijal na okoli 7000 kvadratnih metrov razstavnih površin, v vseh halah Gospodarskega razstavišča in na zunanjem prostoru.

KJE JE KAJ

razstavni program (Hala), telekomunikacije (hala A), srednja in zgornja (etaža hale B), avtomatizacija (hala A2), komponente (hali C in D), merilna elektronika (hala A2), elektroinstalacije, Forum, avditorij zgornja etaža hale B, profesionalna avdio-video tehnika, kabelska in satelitska TV (kletna etaža hale B), Iskra (hala B2), Siemens (hala E - Jurček)


OTVORITEV

Otvoritev bo v ponedeljek, 1. oktobra 2001, ob 10. uri v Forumu v 1. nadstropju hale B na Gospodarskem razstavišču (vhod z Dunajske ceste).
Slavnostna govornica in otvoriteljica sejma bo ministrica za šolstvo, znanost in šport, dr. Lucija Čok.

CENA VSTOPNIC

• Redna vstopnica (odrasli) 1.400 SIT (z vklj. 8% DDV )
• Vstopnica s popustom (otroci od 7 do 16 let, dijaki, študentje, upokojenci) 900 SIT (z vklj. 8% DDV )
• Brez vstopnice (otroci do 7 let in invalidi na vozičkih s spremljevalcem) brezplačno

- vstopnice s popustom veljajo samo po 14.00 uri in zadnji dan v celoti

Blagajne so odprte vsak dan od 9.15 do 17.45 ure.

DELOVNI ČAS SEJMA

od ponedeljka do petka (1. - 5. oktober) - od 9.30 - 18. ure

SEJEM IN SLOVENSKE ŽELEZNICE

Za obisk sejma SODOBNA ELEKTRONIKA dajejo Slovenske železnice 20% popusta pri nakupu povratne vozovnice. (Sejemsko vstopnico mora potnik ob vrnitvi pokazati sprevodniku. Če je nima, doplača razliko do redne cene.) Za skupinska potovanja otrok in mladine do 26. leta starosti in skupinska potovanja upokojencev in starejših oseb, ki jih organizirajo upokojenska društva, velja 40% popust. Popust velja za 1. in 2. razred vseh vrst vlakov, razen za Zelene vlake.
Popust velja le za prevoze v Sloveniji.

NOVINARSKO SREDIŠČE

V času sejma bo odprto novinarsko središče, kjer bodo novinarjem na voljo vse aktualne sejemske informacije, kot tudi sporočila in vabila razstavljalcev ter njihovi promocijski materiali. Novinarsko središče bo odprto vsak dan med 9. in 16. uro.

SEJEM NA INTERNETU

Sejem SODOBNA ELEKTRONIKA se predstavlja tudi na Internetu, na naslovu:

www.ljubljanski-sejem.si

Pod "aktualnimi informacijami"« si lahko ogledate seznam razstavljalcev s povezavami na njihove domače strani.

ODGOVORNI ZA SEJEM

Gorazd Majcen, dipl. oec., vodja komercialnega oddelka

OSTALE POMEMBNE TELEFONSKE ŠTEVILKE

n.c. (01) 30-02-600
Sonja Pavličič - komercialna referentka » int. 33
Mira Verbinc - korespondentka sejma » int. 21
Miran Mate, vodja sektorja za promocijo (01) 30-02-600
Telefaks (01) 30-02-648
Novinarsko središče (01) 43-32–348
(01) 23-12-962