O-STA

Dva razpisa za semenski kapital na voljo že čez en teden!

Javni sklad RS za podjetništvo bo dva razpisa za semenski kapital objavil predvidoma v petek, 8. aprila 2016.

Rok za neobvezno prijavo v pred-selekcijo, v katerem je mogoče dobiti do 40 od 100 točk, pa jetorek, 12. april 2016.

Semenski kapital je povezan z nastankom, razvojem in preučitvijo smiselnosti podjetniške ideje. Podjetje ga potrebuje v fazi, ko podjetniške ideje še nastajajo, kapital pa se črpa predvsem iz žepov podjetnika, njegovih partnerjev, prijateljev, družine. Naslednja faza, zagonski kapital, se od semenskega razlikuje v tem, da gre pri zagonskem za fazo, ki je že bližja sami ustanovitvi, mogoča pa sta tudi izpeljava poskusne proizvodnje in začetnega marketinga.

IZOBRAŽEVANJE

Nepovratna sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Za nepovratna sredstva lahko kandidirajo in jih prejmejo tudi mikro in mala podjetja.

Več informacij

Podjetniški sklad bo objavil naslednja razpisa za semenski kapital:

· Razpis SK75 - semenski kapital - konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij v višini 75.000 evrov

Produkt je namenjen start up podjetjem s potencialom rasti in posledično kreiranja novih delovnih mest. Fokus so mlada tehnološka podjetja, ki so v tej razvojni fazi še posebej ranljiva ter za uspešen začetek poslovanja nujno potrebujejo ustrezna finančna sredstva in strokovno pomoč. Produkt SK75 vključuje tudi vsebinsko podporo v obliki izobraževanj in mentorstva. Po prejeti investiciji bo organiziran brezplačen obvezen tri mesečni podporni program za prejemnike investicije, na katerem bodo podjetniki pridobili znanje o gradnji start up podjetja po najnovejših t. i. vitkih in agilnih metodologijah. Vsako podjetje si lahko izbere tudi mentorja iz njihove baze.

Na razpis se lahko prijavijo mikro in mala podjetja, ki so organizirana kot gospodarske družbe ali samostojni podjetniki ter posamezniki, ki imajo vsaj enega zaposlenega ter podjetja do v razpisu omenjene starosti.

Ugodnosti za končne prejemnike so dostop do potrebnih finančnih sredstev, hitrejši in intenzivnejši razvoj projekta, izboljšanje finančnega položaja, prvi prodor na trg, brezplačen vsebinski podporni program (mentoriranje za prejemnike investicije). S pridobitvijo konvertibilnega posojila bodo upravičeni vsi stroški, namenjeni razvoju podjetja in uspešnemu prenosu razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij.

Več: SK75

· Razpis SK200 - semenski kapital - lastniški vstop za rast inovativnih podjetij v višini 200.000 evrov

Produkt SK200 temelji na sodobnem in mednarodno konkurenčnem programu in se lahko primerja s primerljivimi evropskimi pospeševalniki. Produkt je zasnovan tako, da se podjetniška ekipa lahko osredotoči na globalizacijo in hitro rast svojega podjetja.

Že čez en teden je lahko vaša podjetniška ideja bliže realizaciji!

Klikni in deli

Produkt SK200 je namenjen vsem inovativnim startup podjetjem, ki so že našla svoj "product-market fit" oziroma produkt, ki je na trgu že sprejet oziroma je trgu. Ponuja vse potrebno za začetek hitre globalne rasti in profesionalne organizacije podjetja.

Razpis zagotavlja 200 tisoč evrov kapitala v obliki lastniške investicije, program priprave na investicijo, spremljevalno-izobraževalni program, osebnega start-up mentorja, celostno pomoč pri administraciji ter infrastrukturo inkubatorjev in tehnoloških parkov v Sloveniji. Poleg tega obljubljajo dostop do mreže investitorjev na domačih in tujih skladih tveganega kapitala in pospeševalnikov, aktivno domačo in tujo promocijo ter paket ugodnosti, ki prinaša uporabo izdelkov in storitev partnerjev podjetniškega sklada v skupni vrednosti več kot 110.000 evrov.

Več: SK200

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance javni razpisi podjetništvo ustanovitev podjetja

Oznakeinovativnost mlado podjetje podjetniška ideja semenski kapital startup ustanovitev podjetja

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/04/01/dva-razpisa-za-semenski-kapital-na-voljo-ze-cez-en-teden/