O-STA

Pisarniške in spremljajoče poslovne storitvene dejavnosti

Pisarniške in spremljajoče poslovne storitvene dejavnosti mnogokrat dopolnijo nabor dejavnosti, ki jih bo opravljalo podjetje.

Ob registraciji podjetja se mora podjetnik odločiti tudi, katere dejavnosti bo njegovo podjetje opravljalo. Te dejavnosti so razvrščene po sistemu Standardne klasifikacije dejavnosti 2008 (SKD 2008). Dobro je, da podjetnik premisli tudi, katere sorodne ali povezane dejavnosti so tiste, s katerimi se bo njegovo podjetje ob osnovni dejavnosti najverjetneje ukvarjalo, morda tudi malce kasneje. Najpogosteje so to tudi nekakšne podporne dejavnosti, za katere podjetnik tudi izda račun stranki, a v začetni fazi na njih morda niti ne pomisli.

Zato predstavljamo pisarniške in spremljajoče poslovne storitvene dejavnosti , s katerimi podjetniki najpogosteje dopolnijo že predviden nabor.

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Načrtujete ustanovitev podjetja? Kaj vse morate pripraviti, preden odidete na VEM točko na registracijo in na katera vprašanja si morate odgovoriti?

Več informacij

Kaj sodi med pisarniške in spremljajoče poslovne storitvene dejavnosti?

1. Nudenje celovitih pisarniških storitev (N82.110)

Ta dejavnost obsega administracijo ali nekakšno administrativno podporo. Lahko obsega tudi storitve kot so recepcija, izstavljanje računov,vodenje evidenc ipd..

2. Fotokopiranje, priprava dokumentov in druge posamične pisarniške dejavnosti (N82.190)

V to dejavnost sodi priprava dokumentov, korekturno branje, tipkanje, oblikovanje besedil, pomožne tajniške storitve, prepisovanje dokumentov, pisanje pisem, povzetkov, fotokopiranje in drugo razmnoževanje gradiva in kopiranje načrtov.

3. Dejavnost klicnih centrov (N82.110)

Dejavnost klicnih centrov za račun ali plačilo po pogodbi,ki je delovanje kot posredovanje v zvezi z odnosi s strankami. Tu so vključeni tako vhodni kot izhodni klicni centri oziroma sprejemanje klicev in klicanje za naročnika.

4. Organiziranje razstav, sejmov, srečanj (N82.300)

Sem spada organiziranje, promocija in/ali vodenje prireditev. To so lahko gospodarski ali poslovni sejmi, razstave, znanstvena in gospodarska srečanja, kongresi, konference ipd.

5. Zbiranje terjatev in ocenjevanje kreditne sposobnosti (N82.910)

Kot zbiranje terjatev in ocenjevanje kreditne sposobnosti mislimo predvsem na ocenjevanje kreditne sposobnosti fizičnih in pravnih oseb, zbiranje plačil za račune, čeke, menice, pogodbe ali izterjavo zapadlih računov. Vse to se izvaja po naročilu.

IZOBRAŽEVANJE

Na kaj moram biti pozoren kot normiranec

Normiranci pogosto opravljajo storitvene dejavnosti, kjer imajo malo stroškov. Na kaj morate biti pri tem pozorni in kakšne so vaše obveznosti?

Več informacij

6. Pakiranje (N82.920)

Vsakršne vrste pakiranje, ki ga opravljamo za tuj račun je vključeno v to dejavnost. Torej bodisi stekleničenje, pakiranje trdnih snovi v mehurjaste omote, pakiranje živil, etiketiranje, označevanje in žigosanje, tudi zavijanje daril in paketov.

7. Drugje nerazvrščene spremljajoče dejavnosti za poslovanje (N82.990)

Tu so zajete dejavnosti, ki jih ne moremo razporediti me ostalih šest, kot so npr. opravljanje dobesednih zapisov, simultano podnaslavljanje televizijskih prenosov v živo, izvajanje programov zvestobe kupcev in druge spremljajoče dejavnosti za poslovanje.

Kot ste že velikokrat prebrali, samo število dejavnosti, ki jih boste registrirali bodisi na svojem s. p.-ju ali d. o. o.-ju, ni omejeno. Tako lahko dobro in premišljeno sestavite svoj seznam dejavnosti že preden pridete na registracijo podjetja ali samostojne dejavnosti.

Pripravil: Rok Gros

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p.

Oznakeavtorski članki d.o.o. pisarniške dejavnosti poslovne storitvene dejavnosti registracija podjetja s.p.

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/04/05/pisarniske-spremljajoce-poslovne-storitvene-dejavnosti-2/