O-STA

Razpisana sredstva: z 885 milijoni evrov do 9.500 rešitev

Razpisana sredstva na gospodarskem ministrstvu v skupni vrednosti s predvidenimi evropskimi skladi dosegajo 885 milijonov evrov. Sredstva Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) se vrtijo okoli 333 milijonov evrov, celotni znesek tako tujih kot domačih virov financiranja pa je predviden za obdobje šestih let, in sicer med letoma 2014 in 2020.

IZOBRAŽEVANJE

Nepovratna sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Ste pripravljeni na nepovratna finančna sredstva? Z nami imate možnost, da boste na naslednjem razpisu izbrani prav vi! Zakaj vam ne bi enkrat za spremembo uspelo?

Več informacij

Razpisana sredstva MGRT: letos dobrih 206 milijonov evrov

Od tega bodo namenili za:

· lesarstvo: 4.700.000 evrov,
· podjetništvo in konkurenčnost: 122 milijonov evrov,
· internacionalizacijo: skoraj pet milijonov evrov,
· turizem: nekaj manj kot dva milijona evrov,
· regionalni razvoj: 71 milijonov evrov,
· socialno podjetništvo: nekaj čez dva milijona evrov.

Razpisana sredstva naj bi omogočila skoraj deset tisoč rešitev

V finančni perspektivi 2014-2020 na ministrstvu pričakujejo za 9.500 rešitev, in sicer v obliki:

· podpiranja projektov (117),
· podpiranja podjetij (292),
· podpiranja socialnih podjetij (280),
· podpiranja mrež socialnih podjetij (12),
· podpiranja razvojnih partnerstev (12),
· podpiranja destinacijskih organizacij (12),
· usposabljanja oseb (1000),

Gospodarsko ministrstvo in EU vabita k sodelovanju na razpisih v vrednosti 206 milijonov evrov.

Klikni in deli

· sejemskih predstavitev na področju lesarstva (56),
· poslovnih klubov (10),
· novih delovnih mest na področju internacionalizacije (81),
· izvoznih načrtov (15),
· start-upov (40),
· podpiranja podjetij na sejmih (1050),
· podpiranja podjetij na mednarodnih forumih (350),
· podpiranja podjetij za večjo kakovost poslovanja (210),
· podpiranja investitorjev in domačih uvoznikov (5000),
· podpiranja tržnih raziskav podjetij (350),
· podpiranja podjetij s posojili (655).

Razpisi, ki bodo v veljavo stopili predvidoma ta mesec:

O ugodnih subvencijah za podjetnike smo na Dati že pisali, spodaj pa ponujamo seznam razpisov, ki jih lahko pričakujete aprila 2016.

· Javni razpis za "dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA", za katerega so predvideni trije milijoni evrov nepovratnih sredstev. Namen razpisa je sofinanciranje slovenskega dela mednarodnih raziskovalno razvojnih projektov, potrjenih s strani programa EUREKA. Upravičenci so vsa podjetja, ne glede na velikost.

· Javni razpis "Mreža VEM v letu 2016", za katerega je predvidenih 800 tisoč evrov nepovratnih sredstev. Namen razpisa je na enem mestu zagotoviti brezplačne celovite podporne storitve namenjene potencialnim podjetnikom in podjetjem za območje Slovenije (storitve informiranja, svetovanja, povezane z zagonom in razvojem podjetja; delavnice, statusne spremembe ...).

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Imate hobi ali idejo in jo želite preobraziti v posel? Nič lažjega! Brezplačni seminar, ki ga organiziramo na Dati, vam nudi vse informacije, ki jih mora podjetnik, preden se zažene v posel, vedeti in poznati. Ste pripravljeni na uresničitev svojih sanj?

Več informacij

· Javni razpis "Spodbude za zagon podjetij P2 v letu 2016", za katerega je predvideno okoli dva milijona evrov nepovratnih sredstev. Razpis je namenjen za spodbujanje ustanovitve in zagona nastajajočih podjetij v prvi razvojni fazi ter razvoj podprtih podjetij, uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme, ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti, s poudarkom na razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev. Upravičenci razpisa so mala in srednja podjetja, ki niso starejša od 14. mesecev.

· Javni razpis "Spodbude za zagon podjetij P2B v letu 2016", za katerega je predviden dober milijon in pol evrov nepovratnih virov. Namen tega razpisa je enak prejšnji alineji, s to razliko, da so upravičenci tega razpisa mala in srednja podjetja, katerim so bila že dodeljena sredstva po JR P2 iz preteklega leta.

Spomnimo še, da je prijava na razpis za "RRI v verigah in mrežah vrednosti" (2. sklop: spodbude za raziskovalno-razvojne projekte (TRL6-9)) je mogoča le še do 15. aprila 2016. Razpis ponuja 12 milijonov evrov nepovratnih sredstev, upravičenci razpisa pa so tako podjetja kot tudi konzorciji. Razpisana sredstva omogočajo sofinanciranje izvajanja inovativnih, raziskovalno-razvojnih projektov podjetij ali konzorcijev za nove ali izboljšane proizvode, procese ali storitve, do stopnje, da so potrjeni v končni obliki ter primerni za uporabo v realnem okolju.

V podjetju Data d.o.o. vam pomagamo pripraviti projekt in vso potrebno projektno dokumentacijo, skladno z razvojnimi načrti vašega podjetja in z usmeritvami izbranega razpisa. Pokličite naše strokovnjake na 01 600 1530 ali pišite na data@data.si.

Vir: Razpisi MGRT v 2016

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance gospodarstvo javni razpisi podjetniške novice podjetništvo ustanovitev podjetja

Oznakeavtorski članki evropski skladi finančna sredstva finančne rešitve finančne spodbude konkurenčnost mgrt nepovratna sredstva

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/04/12/razpisana-sredstva-z-885-milijoni-evrov-do-9500-resitev/