O-STA

Majhen zavezanec in Mini blagajna

Majhen zavezanec za davčno potrjevanje računov lahko do izteka prehodnega obdobja uporablja Mini blagajno. Gre za tiste zavezance, ki izdajajo manjše število računov iz vezane knjige računov (VKR). Zanje je od 2. decembra 2015 na voljo tudi brezplačna aplikacija Mini blagajna. Zavezanci lahko prek nje davčno potrjujejo račune iz VKR z internetno povezavo s Fursom in elektronsko napravo, kot je na primer računalnik ali tablica. Računi, izdani iz VKR, morajo biti z mini blagajno potrjeni najkasneje v 10 dneh od izdaje. Več o tem, kako uporabiti mini blagajno, najdete tudi v prispevku Mini blagajna za majhne zavezance.

V kolikor bi si želeli mini blagajno pobliže spoznati v živo, pa vas vabimo na spodnjo delavnico.

IZOBRAŽEVANJE

Mini blagajna po korakih

Na delavnici bomo Mini blagajno naučili uporabljati vse - tiste, ki greste z računalnikom spat in tiste, ki prisegate na poslovanje na papirju. Spoznali boste vse korake uporabe Mini blagajne.

Več informacij

Majhen zavezanec: 13 tisoč vas je!

Majhen zavezanec lahko uporablja Mini blagajno za davčno potrjevanje računov, njena uporaba pa ni omejena s številom računov. Predvsem se boste nanjo zanašali vsi, ki boste še do izteka prehodnega obdobja 31. decembra 2017 izdajali račune iz vezane knjige računov. Majhen zavezanec z aplikacijo Mini blagajna nima nobenih stroškov, upoštevati pa bodo morate vsa pravila glede davčnega potrjevanja računov.

Finančna uprava RS (Furs) nam je sporočila, da Mini blagajno uporablja 13.474 različnih uporabnikov. Zavezancev ne vodijo po dejavnostih. Prek Mini blagajne je bilo od 2. januarja 2016 do danes davčno potrjenih 995.923 računov.

Mini blagajno že uporablja dobrih 13 tisoč zavezancev!

Klikni in deli

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijedavki finance podjetniške novice podjetništvo zakonodaja

Oznakeaplikacija avtorski članki furs majhen zavezanec mini blagajna potrjevanje računov vezana knjiga računov

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/04/18/majhen-zavezanec-in-mini-blagajna/