O-STA

Kako registriram podjetje? Na DATI gre hitro, enostavno in zastonj!

Dragi (bodoči) podjetniki, če ste se že kdaj vprašali, "kako registriram podjetje", vam ponujamo odgovor na dlani. Registracija podjetja na VEM točki, prav tako pa prek portala e-VEM, je namreč popolnoma brezplačna. Z uvedbo VEM točk se je odpravil tudi velik del birokratskih ovir.

Na Datini VEM točki vam nudimo celoten postopek registracije podjetja s pomočjo Datinega svetovalca. Vam pri tem ni potrebno storiti nič, razen tega, da prinesete osebni dokument, saj bomo za vse potrebno ob prijetnem uvodu na vaši poslovni poti poskrbeli mi. Tako vam bomo pomagali tako pri tem, katero dejavnost morate registrirati kot pri ustrezni izbiri imena podjetja oziroma firme, registraciji poslovnega naslova, odprtja transakcijskega računa in podobnih vprašanj, s katerimi se spopadajo osebe, ki se spogledujejo z (lastnim) poslom.

Prvi korak, ko razmišljate, kaj moram vedeti ob registraciji podjetja, je obisk našega brezplačnega seminarja.

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Čeprav morda še morda niti nimate jasne podjetniške ideje, a vas vse bolj mika podjetništvo, vas ne bo nič stalo, če se odločite za seminar, kjer vam predstavimo zadnje informacije glede zakonodaje in pravil ob registraciji. Natančno vam razložimo postopek, razčlenimo stroške, pregledamo morebitne novosti in težave.

Več informacij

Kako registriram podjetje?

Ko ste se že odločili za vstop v podjetništvo, je sam postopek registracije podjetja ali samostojne dejavnosti enostaven. Fizična oseba, ki se odloči postati samostojni podjetnik, do svoje dejavnosti pride v roku treh dni, do družbe z omejeno odgovornostjo pa v roku enega tedna. Odkar obstajajo državne točke VEM (torej že deset let - Vse na Enem Mestu), za katero ima tudi Data ves ta čas vsa potrebna pooblastila, so zadeve na poti do uspeha še mnogo lažje.

Več o tem, kaj potrebujete ob registraciji statusa samostojnega podjetnika, si preberite tukaj, o registraciji podjetja - družbe z omejeno odgovornostjo (d. o. o.) pa tukaj.

Nekaj koristnih nasvetov ob vprašanju kako registriram podjetje:

V januarju 2016 se je v Sloveniji ustanovilo 2.154 gospodarskih subjektov (gospodarske družbe, s. p. in ostale pravne oblike, kjer se izvaja gospodarska dejavnost), kar je za 1,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani (2.115), kažejo ugotovitve portala Bisonde, kjer zbirajo finančne podatke in poslovne informacije.

Za ustanovitev s. p. ali enostavnega d. o. o. ni nobenega razloga za obisk notarja, ki seveda ni brezplačen. Notarja je potrebno obiskati le v določenih primerih. Ste vedeli, da ime vašega podjetja lahko vključuje tuje črke? Da s. p. ne moremo zamrzniti, da pa lahko po 30. delovnem dnevu na "bolniški" uveljavijo refundacijo za čas, ko niso mogli delati? Veste, da se s. p. obdavčuje po dohodninski lestvici, dobiček d. o. o. pa s 17 odstotki?

IZOBRAŽEVANJE

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Se želite samozaposliti? Pridite na Dato, z nami bo lažje!

Več informacij

Nekaj koristnih povezav ob vprašanju kako registriram podjetje:

Med fiksne stroške poslovanja vaše dejavnosti ali podjetja spadajo knjigovodstvo, vodenje poslovnega računa (TRR) in zaposlitev oziroma prispevki. To so stroški, ki nastajajo tudi, če podjetje ne posluje. Ostale dodatne reči, od varstva pri delu do marketinga in oglaševanja podjetja, so vaša želja, vaša iniciativa, vaš trud. Ker vemo, da nismo vsi za vse, vam na Dati tako ponujamo vse dodatne storitve, ki jih potrebuje podjetnik - vodenje računovodstva, računovodsko in davčno svetovanje, pravno svetovanje ter svetovanje s področja marketinga in spletnega nastopa.

Registracija podjetja še nikoli ni bila enostavnejša. Na DATI gre hitro, enostavno in zastonj!

Klikni in deli

Če se odločite, da boste poslovali na podlagi enostavnega knjigovodstva, vas naučimo knjigovodenja, z vami delimo izkušnje z inšpektorji in vam predstavimo zakone, ki jih morate poznati, prav vsem bodočim podjetnikom pa toplo priporočamo obisk našega seminarja za podjetnike - začetnike Abeceda poslovanja.

Vse to in še mnogo drugih reči, ki jih morate vedeti ob registraciji podjetja, vas čaka na brezplačnem seminarju, na katerega se lahko prijavite preko spletnega obrazca ali na telefon 01 6001 530.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetniške novice podjetništvo svetovanja ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p.

Oznakeavtorski članki brezplačno data e-vem firma ime podjetja kako registriram podjetje klasifikacija dejavnosti registracija podjetja točka vem ustanovitev podjetja

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/04/19/kako-registriram-podjetje-na-dati-gre-hitro-enostavno-in-zastonj/