O-STA

Napoved dejavnosti britanskega veleposlaništva v novembru

10.-21. november: Usposabljanje na področju radijske in televizijske produkcije Na RTV Slovenija bosta dva strokovnjaka, ki ju pošilja ugledna Thomsonova fundacija iz Velike Britanije, vodila desetdnevno usposabljanje delavcev na področju produkcije in postprodukcije informativnih, dokumentarnih in drugih oddaj. V izobraževanje bodo vključeni tudi študentje z Akademije za gledališče, radio, film in televizijo. Ponovitev usposabljanja bo od 24. novembra do 5. decembra. Projekt je s sredstvi Britanskega veleposlaništva pripravila Thomsonova fundacija v sodelovanju z RTV Slovenija.

11.-13. November: Obisk slovenskih predstavnikov na sejmu varnosti na terminalih Veleposlaništvo je povabilo predstavnike ljubljanskega in mariborskega letališča ter Luke Koper, da obiščejo sejem varnosti na letaliških in pristaniških terminalih, ki bo potekal od 11.-13. novembra na razstavišču Olympia v Londonu. Na sejmu bo svoje izdelke, storitve in rešitve s področja varnosti na terminalih predstavilo več kot 100 razstavljalcev, obiskovalci pa se bodo lahko udeležili tudi treh konferenc na temo varnosti na terminalih in v letalstvu. Obisk slovenskih predstavnikov je finančno podprlo veleposlaništvo in britanska vladna organizacija za promocijo mednarodne trgovine UK Trade & Investment (bivši Trade Partners UK), pod okrilje katere spada tudi gospodarski oddelek veleposlaništva.

17.-18. november: Obisk ministra za delo, družino in socialne zadeve Vlada Dimovskega v Veliki Britaniji Minister Dimovski se bo na dvodnevnem obisku v Veliki Britaniji sestal s Chrisom Pondom, ministrom za področje širitve in mednarodne zadeve pri Ministrstvu za zaposlovanje in pokojnine, ter z Gerryjem Sutcliffeom, ministrom za delovna razmerja pri ministrstvu za trgovino in industrijo. Teme pogovorov bodo britanske reforme zaposlovanja, pokojninskega sistema in delovnih razmerij ter lizbonska agenda. V okviru obiska si bo minister Dimovski ogledal tudi londonski center za zaposlovanje Job Centreplus.

24.-25. november: Delavnica o evropskih pravilih prevzemov in združevanj podjetij Okrožno sodišče v Ljubljani bo v sodelovanju s Fundacijo Lorda Slynna iz Velike Britanije organiziralo dvodnevno delavnico, na kateri bodo priznani britanski sodniki in pravniki predstavili evropsko pravo in britanske izkušnje s področja sodnih procesov, povezanih s prevzemi in združevanjem podjetij. Izvedbo seminarja je omogočilo Britansko veleposlaništvo, udeležence pa bo v uvodnem delu pozdravil tudi veleposlanik Hugh Mortimer.

27.-30. november: Poročanje o Evropski uniji Britansko združenje za Srednjo in Vzhodno Evropo ter Guardianova fundacija organizirata tridnevni seminar v Londonu za novinarje iz Srednje in Vzhodne Evrope. Namen seminarja je poiskati način, kako evropske teme zanimivo in učinkovito predstaviti v medijih. Slovenijo bosta zastopala Špela Novak iz Radia Slovenija ter Marko Vukovič iz Slovenske tiskovne agencije.