O-STA

Davčne oaze skrivajo dodatnih 32 milijonov evrov davkov

Do konca letošnjega marca je bil opravljen 1001 davčni nadzor denarja, ki prihaja iz seznama držav, ki slovijo kot davčne oaze. Ugotovljenih je bilo preko 32 milijonov evrov dodatnih davčnih obveznosti.

IZOBRAŽEVANJE

Podjetniki med zakoni in inšpektorati

Zakoni niso le suhoparna besedila. Če jih znate brati, lahko v njih najdete marsikaj zanimivega in tudi kaj, za kar ste mislili, da ni mogoče!

Več informacij

Davčne oaze oziroma tam, kjer so slepi za poreklo denarja

Finančna uprava RS (Furs) že več let spremlja poslovanje zavezancev s subjekti, ki imajo sedež ali transakcijski račun na davčno ugodnejših območjih. To področje poslovanja velja za visoko rizičnega. Morda vas ob tem zanima tudi, katere države slovijo kot davčne oaze?

Zaradi poslovanja v davčnih oazah so bile odmerjene najvišje dodatne davčne obveznosti!

Klikni in deli

Z željo po lažjem razumevanju te tematike so se na Fursu odločili za večjo transparentnost in dostopnost. Javno so objavili 100 odločb, s katerimi so bile odmerjene najvišje dodatne davčne obveznosti pri zavezancih, ki so poslovali s subjekti, povezanimi z davčno ugodnejšimi območji. "Naš namen je preventivno delovanje in predvsem opozarjanje na sheme agresivnega davčnega načrtovanja, ki z vidika davčne zakonodaje niso dopustne," so zapisali na Fursu.

Preberite tudi prispevek o delovanju inšpekcijskih služb v Sloveniji!

IZOBRAŽEVANJE

Funkcije za podjetnike

Kdo pa pri vas skrbi za davke? Že imate dobrega računovodjo? Veste, kaj vse mora podjetnik obvladati?

Več informacij

Poglejte razosebljene odločbe (od leta 2010 dalje)

Primeri, ki jih objavljajo na Fursu, obravnavajo tako transakcije s subjekti v klasičnih davčnih oazah, kot tudi transakcije s subjekti na območjih, ki izpolnjujejo oziroma so v preteklosti izpolnjevale zgolj katerega od elementov davčnih oaz (tajnost bančnih podatkov, nedostopnost podatkov o imetnikih naložb, itd.) in so se jih zavezanci posluževali za namene izogibanja davčnim obveznostim.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijedavki finance gospodarstvo podjetništvo ustanovitev podjetja zanimivosti

Oznakeavtorski članki davčna oaza davčni nadzor davki davki iz davčne oaze furs

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/05/10/100-primerov-odmerjenih-davkov-iz-davcnih-oaz/