O-STA

Vračilo dohodnine čez 9, rok za doplačilo dohodnine čez 10 dni

Če ste bili med prejemniki prvega svežnja informativnih izračunov dohodnine preteklega leta in vam ti narekujejo doplačilo dohodnine, imate še 10 dni časa, da zadevo poravnate, rok za doplačilo dohodnine se namreč izteče v prihodnji teden!

Vas 'hecajo' prijave, odjave in spremembe socialnih zavarovanj?

IZOBRAŽEVANJE

E-urejanje socialnih zavarovanj: M obrazci

Si želite obvladati M obrazce kar iz vaše pisarne? Na seminarju vas naučimo vsega o najpomembnejših M obrazci, ki jih mora poznati vsak podjetnik!

Več informacij

Rok za doplačilo dohodnine je 2. junij!

Zavezancem ki so izračun dohodnine prejeli v prvih aprilskih dneh in morajo glede na izračun dohodnino doplačati, se rok za doplačilo dohodnine torej izteče v četrtek, 2. junija 2016.Povprečni znesek doplačila znaša 168 evrov.

Finančna uprava RS (Furs) ob tem spominja tudi na pravico, da se odmerjeni davek lahko poravna v več obrokih. Najenostavnejši in najhitrejši način je plačilo na tri obroke. V primeru vložitve obrazca ni treba predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov. Roka za vložitev obrazca ni, na Fursu pa priporočajo, da ga zavezanec vloži čim hitreje, najbolje takoj, so zapisali v sporočilu za javnost.

Tisti zavezanci, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor - rok se je iztekel 3. 5. 2016 - jim zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev.

Še vedno čakate na razsvetljenje, kako iz vaše pisarne urediti spremembo socialnega zavarovanja?

Prijava na izobraževanje

Do 1. junija tudi vračila dohodnine

Spomnimo, v sredo, 1. junija 2016 je tudi rok, do katerega morajo zavezanci, ki jim to pripada, na TRR dobiti povrnjeno dohodnino. Povprečni znesek vračila znaša 223 evrov.

Vračilo dohodnine čez 9, rok za doplačilo dohodnine čez 10 dni!

Klikni in deli

V prvi tranši poslanih izračunov je skupaj za dobrih 40 milijonov evrov doplačil ter nekaj več kot 61 milijonov evrov vračil. Podatki veljajo za zavezance, rezidente Slovenije, ki niso uveljavljali vzdrževanih družinskih članov, niso dosegali dohodkov iz dejavnosti in nimajo katastrskih dohodkov. Več o prvem svežnju informativnih izračunov dohodnine smo pisali tukaj.

Spomnimo, drugi sveženj dohodnine bodo na Fursu razposlali 31. maja 2016.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijedavki finance gospodarstvo podjetništvo

Oznakeavtorski članki davčna blagajna davčni zavezanci dohodnina doplačilo dohodnine drugi sveženj furs informativni izračun prvi sveženj rok za doplačilo dohodnine trr vračilo dohodnine

POVEZAVA: