O-STA

Pretekli teden so vas najbolj zanimali stroški samozaposlitve

V minulem tednu ste največkrat klikali na članek o tem, kakšni so dejanski stroški samozaposlitve. Zanimali sta vas tudi spremembe davčnega postopka,ki bi naj olajšal poslovanje samostojnim podjetnikom in povprečna plača povprečnega zaposlenega. Zagreli ste se tudi za naš nov seminar o refundacijah boleznin!

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Preden se lotite biznisa, vam povemo, če se vam bolj splača imeti s. p. ali d. o. o.

Več informacij

Najbolj so šli v promet stroški samozaposlitve

· Če se odločate za samostojno poslovno pot, ste se zagotovo že vprašali, kakšni bodo vaši stroški. Pregledali smo vse možne stroške, ki lahko nastanejo ob registraciji samostojne dejavnosti. Ločili smo jih na fiksne stroške, torej tiste, ki nastanejo vsak mesec, ne glede na to, če poslujete ali ne, na stroške v zvezi z varstvom in zdravjem na delovnem mestu ter stroške, ki nastanejo glede na vašo poslovno dejavnost. Članek si lahko preberete tukaj.

Pridite na brezplačno svetovanje pred odprtjem s. p.!

· Pritegnili vas je tudi naš novi seminar na temo refundacije boleznin. Na seminarju vam jasno razložimo, kdaj vam pripada nadomestilo plače iz zdravstvene blagajne. Ste vedeli, da vam nadomestilo plače pripada tudi ob spremstvu družinskega člana, ki ima zdravstvene težave? Več o tem, kdo sodi med upravičence in kdaj, si lahko preberete tukaj.

· Zanimale so vas tudi spremembe davčnega postopka. Za plačevanje socialnih prispevkov morajo podjetniki skrbeti sami, če pa bo predstavljen predlog tudi uzakonjen, naj bi Finančna uprava RS (Furs) vsem zavezancem (npr. samostojnim podjetnikom, osebam, ki opravljajo popoldansko dejavnost, kmetom, ipd.) izdajal predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost. Vse podrobnosti najdete tu.

IZOBRAŽEVANJE

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Vas zanima, kaj vas čaka, če se odločite za samozaposlitev? Pridite na naš BREZPLAČEN seminar!

Več informacij

· Brali ste tudi o povprečnem mesečnem nakazilu, ki ga na TRR dobi povprečni zaposleni, ob predpostavki, da prejema povprečno mesečno bruto plačo, ki je veljala za prve tri mesece letošnjega leta, ima enega vzdrževanega otroka in se v službo vozi iz 20 kilometrov oddaljenega doma. Čeprav gre za izmišljen primer, je članek v vas zbudil veliko zanimanja. Če bi radi izračun plače naredili na svojem primeru, kliknite na spodnjo povezavo.

Izračun plače

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance gospodarstvo podjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p.

Oznakeavtorski članki davčni postopek dohodnina najbolj brano refundacije boleznin stroški samozaposlitve stroški sp

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/05/28/ta-teden-vas-najbolj-zanimali-stroski-samozaposlitve/