O-STA

VABILO: Otvoritev fotografske razstave ISO0 - Tehnike, postopki in sodobnost

V okviru Meseca fotografije - Fotoničnih trenutkov organizira Oddelek za fotografijo Visoke šole za storitve (VIST) veliko fotografsko razstavo ISO0. Razstava bo v javnem zaklonišču Bunker pod Parkom slovenske reformacije (Argentinski park) od 2.-17.6.2016, otvoritev pa bo 2.6.2016 ob 21. uri. Na otvoritvi bodo prisotni avtorji in kuratorka Iza Pevec.

Razstava predstavlja dela 25 avtorjev - sodelavcev, diplomantov (diplomiranih fotografov) in študentov Oddelka za fotografijo VIST, ki vsak na svoj način eksperimentirajo z različnimi tehnikami in postopki, od najstarejših analognih do najsodobnejših. Fotografije tiskajo na različne nosilce, postavljajo v prostor, ali pa se od fotografije povsem oddaljujejo, pri čemer so ti pristopi nerazdružljivi z vsebinsko platjo fotografije. Široka paleta tehnik, postopkov, pristopov, motivov in vsebin odraža pestrost, razsežnost in dinamiko študija fotografije na VIST veliko ter ustvarjalnost avtorjev, hkrati pa tudi smeri sodobnega avtorskega ustvarjanja na področju fotografije. S širjenjem meja fotografije avtorji s svojimi deli govorijo predvsem o možnostih fotografije danes, hkrati pa nakazujejo trende razvoja.

Razstavo sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Več informacij je objavljenih na http://www.photonicmoments.net/?p=4989 .

Oddelek za fotografijo VIST vpisuje v visokošolski študij fotografije že 9. generacijo bodočih diplomiranih fotografov. Študijski program odlikujeta raznolikost in širina: zajema avtorsko, reportažno, reklamno in modno fotografijo, video, širok razpon tehnik ter povezuje teorijo s prakso... Poučujejo številni ugledni domači in tuji strokovnjaki. Zato se študentje in diplomanti tega študija uspešno uveljavljajo tako doma kot v tujini na različnih področjih vizualnega ustvarjanja.

Več o VIST in študiju fotografije na http://www.vist.si oz. http://www.vist.si/fotografija/.

Za lažjo organizacijo dogodka in zagotovitev ustreznih kapacitet je zaželeno, da najavo udeležbe na otvoritvi sporočite na e-naslov fotografija@vist.si oz. po telefonu na številko 051 346 318 (Dejan).


Kontakt za medije:

Dejan Zavašnik, Oddelek za fotografijo, Visoka šola za storitve, Vodnikova ul. 126, Ljubljana
e-naslov: fotografija@vist.si, tel. 0590 12 509, 051 346 318