O-STA

OBVESTILO ZA JAVNOST: Izid novega fotografskega priročnika za profesionalne fotografe in ljubitelje fotografije

Priznani produktni fotograf doc. Dragan Arrigler je v založbi Oddelka za fotografijo Visoke šole za storitve (VIST) izdal že drugi uporabni priročnik za fotografe vseh starosti in stopenj znanja. Knjigo Studijska reklamna fotografija je avtor premierno predstavil v sredo, 12. 10. v Galeriji Fotografija v Ljubljani. Ob tem je predstavil tudi svojo prvo knjigo Mehovka, ki ponuja osnovno znanje o fotografiji in je temelj za razumevanje modernih digitalnih fotografskih tehnik 21. stoletja. Deli sta, po besedah namestnice predstojnice oddelka za fotografijo dr. Petje Grafenauer, pomemben prispevek k fotografski stroki saj primerljivih priročnikov v slovenskem prostoru skorajda ni. Obe knjigi sta na voljo na Oddelku za fotografijo VIST in v Galeriji Fotografija v Ljubljani.

STUDIJSKA REKLAMNA FOTOGRAFIJA

106 strani / okrog 100 barvnih fotografij / 29,90 €

Nova knjiga z naslovom STUDIJSKA REKLAMNA FOTOGRAFIJA je dragoceno čtivo za vse tiste, ki se s fotografijo ukvarjajo profesionalno ali ljubiteljsko.

Prinaša znanje o tehnikah osvetljevanja v komercialni studijski fotografiji ter kup drugih trikov in nasvetov, kako izboljšati znanje fotografiranja. Govora je tudi o odnosih z naročniki in nenazadnje tudi tem, kako se izogniti težavam, ki stojijo na fotografovi poti.

Knjiga je plod tridesetletne prakse cenjenega fotografa doc. Dragana Arriglerja.

Knjigo je izdal Oddelek za fotografijo, VIST

Doc. Dragan Arrigler je nosilec predmetov s področja reklamne in modne fotografije v študiju fotografije na VIST. Študijski program Oddelka za fotografijo VIST odlikujeta raznolikost in širina: zajema avtorsko, reportažno, reklamno in modno fotografijo, video, širok razpon tehnik ter povezuje teorijo s prakso ... Poučujejo številni ugledni domači in tuji strokovnjaki. Zato se študentje in diplomanti tega študija uspešno uveljavljajo tako doma kot v tujini na različnih področjih vizualnega ustvarjanja.

Več o VIST in študiju fotografije na http://www.vist.si oz. http://www.vist.si/fotografija/.

Kontakt za medije:

Dejan Zavašnik, Oddelek za fotografijo, Visoka šola za storitve, Vodnikova ul. 126, Ljubljana

e-naslov: fotografija@vist.si, tel. 059 012 509, 051 346 318

Avtor fotografij v prilogi:

Foto: Gregor Ravnikar