O-STA

Najbolj brano preteklega tedna: regres in dohodnina

Sobota je čas za pregled najbolj branih člankov preteklega tedna - tokrat sta vas najbolj zanimala regres in dohodnina.

Minuli teden se je glede slednje kar precej dogajajo. Iztekla sta se roka za vračilo preveč plačane dohodnine in doplačilo le-te za zavezance, ki so prejeli izračun v prvi tranši. V teh dneh pa so iz finančne uprave razposlali tudi drugi sveženj izračunov, ki so ga prejeli zavezanci, ki uveljavljajo vzdrževane družinske člane, imajo katastrski dohodek ali druge dohodke ali opravljajo dejavnost. Več o povprečnih višinah preplačane ali premalo plačane dohodnine si lahko preberete v Preplačana dohodnina bo na vašem računu jutri, danes potuje drugi sveženj!

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Vsak si želi brezplačnega nasveta! Podjetniški strokovnjaki vam zastonj povedo bistvene razlike med s. p. in d. o. o.!

Več informacij

Najbolj sta se brala regres in dohodnina

Če si želite preveriti, kaj vam bo prinesla napovedana sprememba dohodninske lestvice v letih 2016 in 2017, smo za vas pripravili informativni izračun dohodnine za prihodnji dve leti.Ob izračunu dohodnine ne pozabite obkljukati možnosti "Izračun dohodnine za leto 2016/17". Celoten članek si lahko preberete tu: Izračun dohodnine: Koliko denarja vam bo v letih 2016 in 2017 podarila vlada?

Izračun dohodnine 2016 in 2017

Izračun dohodnine - olajšava za otroke

Brali ste tudi članek Vračilo dohodnine čez 9, rok za doplačilo dohodnine čez 10 dni. Prvega junija ste zavezanci, ki ste preplačali dohodnino, dobili le-to povrnjeno na vaš transakcijski račun, dan kasneje, 2. junija 2016, pa je bil rok za doplačilo premalo plačane dohodnine. Na zadnji majski dan pa je Finančna uprava RS (Furs) razposlala tudi drugi sveženj izračunov, prejelo jih je 579.996 zavezancev, od tega jih bo dobrih 21 odstotkov dohodnino moralo doplačati, skoraj 60 odstotkov pa jo bo dobila povrnjeno. Tokratni povprečni znesek doplačila znaša 342 evrov, povprečni znesek vračila pa 518 evrov.

Prijava na brezplačno skupinsko svetovanje!

Na spletni strani Data.si si lahko izračunate, koliko dohodnine boste plačali v letu 2016 in 2017!

Klikni in deli

Regres 2016

Regres 2016 pripada vsakemu delavcu, ki mu pripada pravica do letnega dopusta. Tega morajo delodajalci svojim zaposlenim, ki so zaposleni prek pogodbe o zaposlitvi, izplačati najkasneje do 1. julija 2016, v nekaterih primerih pa do 1. novembra 2016. Letos bo ta znašal minimalno 790,73 evra bruto. Več si lahko preberete tukaj.

Prijava na brezplačno skupinsko svetovanje!

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijedavki finance gospodarstvo kadri podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p.

Oznakeavtorski članki brezposelnost dohodnina izračun dohodnine najbolj brano povprečna mesečna bruto plača regres

POVEZAVA http://data.si/blog/2016/06/04/najbolj-brano-preteklega-tedna-regres-dohodnina/