O-STA

Vroči žemlji tega tedna sta regres in predlog nove dohodninske lestvice

Tudi v minulem tednu je naše bralce še vedno najbolj zanimal prispevek o regresu v letu 2016, dohiteva pa ga tudi predlog nove dohodninske lestvice, ki prinaša dodatni dohodninski razred in ugodnejšo davčno obravnavo dela plače za poslovno uspešnost.

Bralce je zelo zanimalo tudi to, da bodo gasilci in druga neprofitna društva od 4. junija dalje pod določenimi pogoji oproščeni izdajanja računov in s tem uporabe davčnih blagajn.

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Poznate vse prednosti in slabosti samozaposlitve? Mi vam jih povemo zastonj!

Več informacij

Predlog nove dohodninske lestvice

Finančno ministrstvo je torej pripravilo predlog davčne razbremenitve, v katerem je tudi nova dohodninska lestvica in ugodnejša davčna obravnava dela plače za poslovno uspešnost. Ministrstvo za finance je predlog davčnega prestrukturiranja posredovalo Ekonomsko-socialnemu svetu. Predlog je nastal z namenom splošne razbremenitve zavezancev za dohodnino z dohodki, ki se obdavčujejo sintetično na letni ravni s progresivnimi davčnim stopnjami, zato je sprememba dohodninske lestvice pripravljena na način, da se uvede dodatni razred med trenutnim 2. in 3. davčnim razredom. Več si lahko preberete v članku Nova dohodninska lestvica predlaga nov dohodninski razred.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Gasilci z administrativno olajšavo

Bralce so zelo zanimale tudi birokratske olajšave, ki jih bodo lahko izkoristili gasilci in druga neprofitna društva, saj jih je davčna zakonodaja razbremenila uporabe davčnih blagajn, ko pri prodaji blaga in storitev ne bodo presegle vrednosti 5.000 evrov in bo šlo pri tem za dobave, opravljene končnim potrošnikom.

Kaj se najbolj bere? Gasilci, oproščeni davčnih blagajn in predlog nove dohodninske lestvice!

Klikni in deli

Za gasilska društva, katerih izdaja računov na prireditvah je bil trn v peti od januarja letos, ter tudi za ostala društva in nepridobitne organizacije kot so npr. šole s svojimi šolskimi bazarji, so se torej ukinile davčne blagajne v nekaterih primerih. Račun morajo še vedno izdati, kadar opravijo dobavo blaga ali storitev za davčnega zavezanca. Več si lahko preberete v članku Gasilska društva in šolski bazarji davčnih blagajn ne bodo več potrebovala

Prijava na brezplačno izobraževanje

Še vedno vas zanima regres

Še vedno pa je tudi ta teden veliko zanimanja zbujal prispevek o izplačilu regresa za leto 2016. Tega morajo delodajalci vsem delavcem, ki jim pripada pravica do letnega dopusta, izplačati do konca junija (v primerih likvidnostnih težav v podjetju pa najkasneje do konca oktobra). Preverite, kolikšni so minimalni zneski letošnjega regresa.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Podjetništvo Ustanovitev podjetja Zanimivosti

Oznake Avtorski članki davčne blagajne dohodninska lestvica društva gasilci najbolj brano nepridobitne dejavnosti neprofitne organizacije nov dohodninski razred predlog nove dohodninske lestvice sobota šolski bazar

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/06/11/vroci-zemlji-tega-tedna-sta-regres-in-predlog-nove-dohodninske-lestvice/