O-STA

Subvencija za samozaposlitev za prvo skupino udeleženk podjetniškega usposabljanja

Zaključil se je spomladanski program brezplačnega podjetniškega usposabljanja za ženske s terciarno izobrazbo, ki jih čaka samostojna podjetniška pot, udeleženke pa s certifikatom na Zavodu RS za zaposlovanje čaka tudi subvencija za samozaposlitev v višini 5.000 evrov. Želja po samozaposlitvi oziroma zanimiva poslovna ideja ter pogoji in možnost za samozaposlitev je bil eden izmed razlogov za prijavo na brezplačno podjetniško usposabljanje, ki ga preko SPIRIT Slovenija financira gospodarsko ministrstvo. Izvajalec usposabljanje je GZS Zbornica osrednjeslovenske regije, ki je v izvedbo vključila tudi svoje mentorje in podjetnike.

Brezplačen seminar o poslovnem načrtu!

izobraževanje

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?

Ob samozaposlitvi potrebujete tudi dober poslovni načrt - le ta je okno in osebna izkaznica v svet podjetništva, dober poslovni načrt pa vam olajša tudi pot do pridobitve nepovratnih sredstev!

Več informacij

Subvencija za samozaposlitev

Spomladansko usposabljanje za prvo skupino udeleženk, ki se je v začetku maja pričel v Ljubljani, se je končalo. Po končanem dvomesečnem 100-urnem usposabljanju, ki obsega 8 vsebinskih modulov, bodo udeleženke do konca junija prejele certifikat, s katerim si bodo lahko pri Zavodu RS za zaposlovanje (ZRSZ) zagotovile subvencijo za samozaposlitev v višini 5.000 evrov.

Prijava na izobraževanje o poslovnih načrtih

"Več kot polovico evropskega prebivalstva predstavljajo ženske, vendar je med njimi le tretjina samozaposlenih ali ustanoviteljic novih podjetij. Po GEM raziskavi je Slovenija uvrščena na rep držav po vključenosti žensk v zgodnjo podjetniško aktivnost, slabše so se uvrstile le še Tunizija, Egipt in tudi Nizozemska." SPIRIT Slovenija

Spomladansko usposabljanje je uspešno zaključilo 211 udeleženk, ki so si s certifikatom zagotovile subvencijo za samozaposlitev. V 90 dneh po izdaji certifikata se morajo na podlagi zaposlitvenega načrta s svojim svetovalcem zaposlitve samozaposliti, nato pa v 8 dneh od samozaposlitve oddati vlogo za pridobitev subvencije, ki jo dobijo izplačano predvidoma v 30 dneh po oddaji zahtevka za izplačilo.

Registracija podjetja

Samostojno podjetje lahko hitro, enostavno in zastonj registrirate tudi na VEM točki DATA. Za registracijo podjetja ne potrebujete nič drugega kot osebne izkaznice! Naši podjetniški svetovalci vam rade volje svetujejo, kaj je za vas najbolje, ter vam postrežejo z najsodobnejšimi podatki iz sveta samozaposlitve.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, Data

Ker gre za omejena sredstva tako za subvencije za samozaposlitev kot tudi za podjetniško usposabljanje, je bil ZRSZ za zaposlovanje pri naboru kandidatov ciljno usmerjen - odločili so se za kandidatke, ki so morale izpolnjevati pogoje za vključitev v Program spodbujanja ženskega podjetništva v skladu z ukrepi aktivne politike zaposlovanja, pogoj pa je bil tudi, da so bile ženske v evidenci brezposelnih prijavljene vsaj 3 mesece. Poleg tega pa je bilo pomembno tudi to, da so imele v zaposlitvenem načrtu opredeljeno podjetniško idejo ter realno možnost uresničitve samozaposlitve.

Prijava na izobraževanje o poslovnih načrtih

Dvomesečno usposabljanje bo potekalo tudi v jesenskem terminu, in sicer na petih lokacijah po Sloveniji: v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novi Gorici in Novem mestu. Jesensko usposabljanje bo steklo po 5. septembru 2016 in bo zaključeno konec oktobra. V obeh terminih skupaj se bo usposabljanj udeležilo več kot 400 brezposelnih žensk.

Subvencija za samozaposlitev na Zavodu čaka tiste, ki so uspešno zaključile podjetniško usposabljanje.

Klikni in deli

O brezplačnem podjetniškem usposabljanju smo na DATI že pisali, in sicer si lahko preberete naslednja članka:

Vir: SPIRIT Slovenija

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Izobraževanja Kadri Podjetništvo Ustanovitev d.o.o. Ustanovitev podjetja Ustanovitev s.p.

Oznake Avtorski članki mgrt samostojna podjetniška pot SPIRIT SLovenija spodbujanje podjetništva subvencija subvencija za samozaposlitev usposabljanje ženske s terciarno izobrazbo žensko podjetništvo

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/06/24/subvencija-za-samozaposlitev-za-prvo-skupino-udelezenk-podjetniskega-usposabljanja/