O-STA

Zavarovanje z medicinsko asistenco na spletnih straneh www.vzajemna.si je odslej mogoče plačati tudi s pomočjo mobilnega telefona

VZAJEMNA: PLAČILO ZAVAROVANJA Z eMONETO Ljubljana, 19. december 2003 – Vse bolj se bližajo božično-novoletni prazniki, ki jih bodo mnogi izkoristili tudi za potovanja v tujino. Da bi počitnice minile čim bolj brezskrbno, je pred odhodom priporočljiva sklenitev zdravstvenega zavarovanja. Vzajemna zdravstvena zavarovalnica že več kot dve leti omogoča, da se pred odhodom v tujino lahko zdravstveno zavarujete tudi preko njenih spletnih strani http://www.vzajemna.si. V decembru pa uvajajo novost, in sicer plačilo zavarovanja z medicinsko asistenco s pomočjo mobilnega telefona oz. tako imenovane eMonete.

Postopek sklenitve zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini preko spletnih strani www.vzajemna.si ter njegovega plačila z eMoneto je varen in enostaven, saj kupec zavarovanja potrebuje le osebni računalnik z dostopom do interneta ter mobilni telefon. Če izbere način plačila z eMoneto, ob sklenitvi zavarovanja preko spleta v posebno polje vnese svojo številko mobilnega telefona, za tem prejme SMS sporočilo z geslom, ki ga vnese v obrazec. V primeru, da je plačilo z eMoneto uspešno, zavarovanec po elektronski pošti prejme potrdilo o uspešno izvedeni sklenitvi zavarovanja in številko zavarovalne police. Številka police je referenčna številka, ki jo je potrebno skrbno hraniti, saj zavarovanec v primeru nastanka zavarovalnega primera z njo uveljavlja pravice, ki izhajajo iz sklenjenega zavarovanja. Sklenitev zavarovanja z eMoneto prinaša nekaj prednosti, saj zavarovanje, ki je sklenjeno do 12. ure, lahko prične veljati že ob 00.00 uri naslednji dan, obenem pa predstavlja tudi prihranek časa, saj sočasno z sklepanjem zavarovanja izvedete plačilo. Račun za plačilo zavarovanec prejme in poravna poleg rednega GSM računa. Postopek plačila je natančneje opisan v navodilih za sklepanje zavarovanja, ki vas na spletnih straneh spremlja ves čas sklepanja.

Če boste praznike preživeli v tujini, bodisi v toplih krajih ali pa na smučišču, je priporočljivo, da pred odhodom sklenete zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini. Strošek, ki ga boste odšteli zanj, ni velik, ugodnosti, ki jih zavarovanje zagotavlja v primeru nenadejanih nezgod, pa so lahko zelo velike. Zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini, ki ga ponuja Vzajemna, namreč krije stroške nujnega zdravljenja v tujini brez neposrednega plačevanja storitev tako v zasebnih kot tudi v državnih zdravstvenih ustanovah in nudi vrsto drugih praktičnih koristi. V primeru nezgod ali bolezni je poskrbljeno za organizacijo in plačilo nujnih zdravstvenih prevozov do bolnišnice ali klinike, plačilo stroškov zdravljenja v bolnišnici ali kliniki, plačilo stroškov nujnih zobozdravstvenih storitev, organizacijo in plačilo prevozov obolelega, poškodovanega ali umrlega zavarovanca v domovino, pomoč njegovim svojcem, plačilo stroškov odvetniških storitev, iskanje in reševanje zavarovanca in številne druge oblike pomoči.

Vzajemna je za družinska potovanja oblikovala posebne cenovno ugodne pakete zavarovanj z medicinsko asistenco v tujini. Tako premija za vso družino za enotedensko počitnikovanje v kateri koli evropski državi znaša 3.980 tolarjev pri zavarovanjih po osnovnem programu. Omenjena premija velja za vso družino, torej za starše in otroke do 21. leta starosti. Seveda je mogoče zavarovanje skleniti tudi posamično. V tem primeru bo posameznik za enotedensko zavarovanje za začasno bivanje v eni izmed evropskih držav odštel 1.990 tolarjev. Zavarovanje lahko sklenejo tudi večje skupine: v primeru, da ta šteje od 10 do 19 članov, znaša premija za enotedensko zavarovanje za evropske države 1.393 tolarjev, za skupine nad 19 oseb velja 35-odstotni popust, za skupine nad 49 oseb pa 40-osnovni popust na osnovno premijo. Pri vseh navedenih premijah gre za zavarovanja po osnovnem programu, po katerem zavarovalnica zavarovancu krije stroške zdravstvenih storitev v višini 12.800 evrov in poleg tega še do 5.100 evrov za nujne prevoze v domovino (omenjeno kritje pa je mogoče z ustreznim doplačilom tudi zvišati).

Zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini je mogoče skleniti na vseh poslovnih enotah in izpostavah Vzajemne, pri več kot 90-ih pooblaščenih turističnih agencijah po vsej Sloveniji, najenostavnejši način pa je zagotovo preko spletnih strani www.vzajemna.si. Preden se podate na eno izmed vaših težko pričakovanih potovanj, poskrbite za vašo zdravstveno varnost in si zagotovite nepozabno potovanje. Pa srečno!