O-STA

30-odstotna rast sklenjenih zavarovanj za potovanja v tujino

VARNI IN BREZSKRBNI NA POČITNICE V TUJINI

Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z. v prvih treh mesecih letošnjega leta beleži 30-odstotno rast sklenjenih zdravstvenih zavarovanj z medicinsko asistenco v tujini (TAS) v primerjavi z enakim obdobjem lani - od tega je vedno več zavarovanj sklenjenih preko interneta.

Vedno več zavarovancev se vsako leto odloči za zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini. Lani se je na ta način pri Vzajemni zdravstveni zavarovalnici, ki ima v sodelovanju s švicarsko zavarovalno družbo Elvia na tem področju dolgoletne izkušnje, zavarovalo več kot 60.000 zavarovancev. Samo v letošnjem letu pa je zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini sklenilo že okrog 12.000 oseb, od tega največ v februarju, ko se je večina ljudi odpravila na zimske počitnice. V primerjavi z enakim obdobjem lani to predstavlja približno 30-odstotno povečanje. Zavarovanje TAS je že eno leto mogoče skleniti tudi prek interneta (www.vzajemna.si). Priročnost in udobnost takšnega načina sklepanja zavarovanja spoznava vedno več zavarovancev, saj narašča število tistih, ki zavarujejo svoje zdravje pred odhodom v tujino preko Vzajemninih spletnih strani. V Vzajemni sicer v letošnjem letu načrtujejo 15-odstotno rast pri zavarovanjih z medicinsko asistenco v tujini. Največjo rast je pričakovati pred prvomajskimi prazniki in seveda v poletnih mesecih, zlasti v juliju in avgustu.

Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, ki ga ponuja Vzajemna, krije stroške nujnega zdravljenja v tujini tako v javnih ustanovah kot pri zasebnikih, poleg tega pa zagotavlja vrsto dodatnih storitev, kot so plačilo stroškov nujnih zobozdravstvenih storitev, organizacijo in plačilo nujnih zdravstvenih prevozov do bolnišnice ali klinike, plačilo stroškov zdravljenja v bolnišnici ali kliniki, organizacijo in plačilo prevozov obolelega, poškodovanega ali umrlega zavarovanca v domovino, plačilo stroškov odvetniških storitev in številne druge oblike pomoči. Omenjeno zavarovanje je zelo koristno, saj v primeru nepričakovanih in nezaželenih nezgod zagotavlja ustrezno zdravstveno oskrbo in povračilo nepotrebnih stroškov.

Zavarovanje TAS je mogoče skleniti na vseh poslovnih enotah in izpostavah Vzajemne, pri več kot 90-ih pooblaščenih turističnih agencijah po vsej Sloveniji in na spletnih straneh www.vzajemna.si.