O-STA

Odbor za deskanje na snegu pri SZS v novo olimpijsko obdobje z novim predsednikom

Ljubljana, 21. maj 2002 - Predstavniki slovenskih klubov za deskanje na snegu so na zboru klubov imenovali novega predsednika odbora panoge deskanje na snegu pri Smučarski zvezi Slovenije. Vodenje odbora je za naslednje olimpijsko obdobje prevzel Marko Jaklič, sicer član uprave Vzajemne zdravstvene zavarovalnice, med drugim pa tudi ustanovni član Društva učiteljev deskanja na snegu. Poleg tega je odbor pripravil tudi okvirne načrte za naslednjo sezono 2002/2003.

Odbor za deskanje na snegu je izrazil zadovoljstvo nad odličnimi rezultati slovenskih deskarjev na snegu v pretekli sezoni. Na tekmah za svetovni pokal so šestkrat osvojili zlato, poleg tega pa so še desetkrat stali na zmagovalnih stopničkah in se 25-krat uvrstili v prvo petnajsterico. Seveda ne smemo pozabiti na odlično 5. mesto Dejana Koširja na zimskih olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju in na njegov mali kristalni globus v paralelnem veleslalomu. Košir si je z odličnimi rezultati prislužil tudi zlati kipec Olimpijskega komiteja za najbolj uspešnega športnika na svetu v disciplini deskanja na snegu. »Z lanskoletnimi uspehi Dejana Koširja in tudi Tomaža Knaflja deskanje na snegu postaja vedno bolj popularen šport. Naš glavni cilj v sezoni 2002/2003 zato je, da bi tekmovalci A reprezentanc zadržali odlične rezultate v svetovnem merilu in da bi imeli večje število tekmovalcev na FIS lestvici olimpijskih disciplin,« je povedal novoizvoljeni predsednik odbora Marko Jaklič.

Odbor za deskanje na snegu, ki deluje v okviru SZS, je v okviru načrta dela za naslednjo sezono oblikoval okvirno sestavo A reprezentance. S tekmovanjem v alpski ekipi A bosta nadaljevala Dejan Košir in Tomaž Knafelj (oba člana ASK Kranjska gora). Ekipo A v prostem slogu pa bosta zastopala Matevž Pristavec (SBC Bled) in Tadej Valentan (SK Branik Maribor). Sicer pa v odboru za deskanje na snegu nameravajo v naslednji sezoni organizirati večje število FIS tekmovanj za slovenski državni pokal. Po uspešno izvedeni seriji tekmovanj »Playstation Quicksilver Snowboard Tour 2002«, od katerih so tri tekme od štirih veljale za državno prvenstvo, nameravajo v letošnji sezoni izvesti pet serij tekmovanj v različnih disciplinah za državni pokal in državno prvenstvo v vsaj eni alpski disciplini in vsaj eni disciplini prostega sloga. Poleg tega so vložili kandidaturo za organizacijo tekme za svetovni pokal FIS. Prizadevali si bodo tudi za povečanje članstva in izobraževanje kadrov za izpeljavo tekmovanj po pravilih FIS.