O-STA

Ob dnevu državnosti: Slovenija v 25. letih skozi podjetništvo

Ob dnevu državnosti, ki ga Slovenija obeležuje danes, 25. junija, so na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravili kratek pregled izboljšav, ki so v preteklih 25 letih našo državo zaznamovale z vidika gospodarstva in podjetništva.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Ste pripravljeni na dozo brezplačnih informacij? Izdamo vam vse trike in skrivnosti, ki jih morate vedeti, preden registrirate podjetje!

Več informacij

Z gospodarstvom in podjetništvom se ukvarjamo tudi na podjetju DATA, kjer imamo že več kot 10 let tudi vsa potrebna dovoljenja za VEM točko DATA, na kateri naše stranke, (bodoči) podjetniki, brezplačno urejajo vse v zvezi z ustanovitvijo podjetij, pri nas pa vam nudimo tudi različna svetovanja (davčno, finančno, pravno, kadrovsko).

Več o brezplačni registraciji podjetja

Med ljudmi so vedno bolj priljubljena tudi brezplačna izobraževanja (prednosti in slabosti s. p., kako narediti dober posel iz hobija ali ideje, kako pripraviti uspešen poslovni načrt, kako priti do nepovratnih finančnih sredstev, katere so funkcije podjetnika in brezplačni seminar pred registracijo podjetja), za vas pa smo pripravili še 10 drugih izobraževanj, ki pritičejo podjetništvu in poslovanju (naj omenimo le izobraževanje o potnih nalogih, o normiranih stroških in o enostavnem knjigovodstvu).

Slovenija in spremembe na področju gospodarstva

"Slovenija je po 25 letih ter vmesnih izzivih in prelomnicah zrela, samozavestna, prodorna, kreativna, inovativna. Ker smo taki njeni ljudje," so zapisali na MGRT.

Ali veste ...

... da je država v zadnjih 25 letih poskrbela, da vam z njo ni več treba poslovati samo "peš", temveč so vam sodobne e-storitve na voljo kar iz domačega naslanjača?

Med zadnjimi novimi elektronskimi storitvami je tudi elektronska prijava delavca v obvezna socialna zavarovanja. Za vas smo pripravili seminar, kjer vam pokažemo vse korake, kako uredite prijavo, odjavo in spremembo obveznega zavarovanja (M obrazci) kar iz vaše pisarne!

izobraževanje

E-urejanje socialnih zavarovanj: M obrazci

Že poznate vse trike M obrazcev? Zakaj se ne bi oddaje obrazcev končno lotili samostojno?

Več informacij


... da je postopek ustanovitve podjetja leta 1991 trajal 3-6 mesecev, danes pa traja en dan za s. p. in nekaj dni za enostavni d. o. o. ?

Tako je, za ustanovitev oziroma registracijo samostojnega podjetja potrebujete le osebni dokument in dobro idejo! V roku treh dneh (velja za s. p.) po obisku VEM točke DATA bo podjetje vaše!

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Šef ali svoboda? Rutina ali izzivi? Na brezplačnem seminarju vam predstavimo vse prednosti in slabosti samozaposlitve!

Več informacij

... da je leta 1991 BDP na prebivalca znašal dobrih 5.000 evrov, leta 2015 pa je presegel 18.000 evrov?

Več o brezplačni registraciji podjetja

... da imamo v Sloveniji že 25 let enega najboljših sistemov dopustov in nadomestil ob rojstvu otroka?

Postopek ustanovitve podjetja se je v 25. letih skrajšal iz nekaj mesecev na nekaj dni!

Klikni in deli


... da se je pričakovano trajanje življenja od leta 1991 do danes podaljšalo za več kot šest let?


... da smo leta
1991 beležili 350.000 obiskovalcev gledališč, leta 2014 pa se je njihovo število 2014 podvojilo na 745.400?

Podobne primere je Urad Vlade RS za komuniciranje s pomočjo resornih ministrstev zbral v spletni publikaciji Petindvajsetletna zgodba.

Več o brezplačni registraciji podjetja

Vir: MGRT

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Davki Finance Gospodarstvo Podjetniške novice Podjetništvo Ustanovitev d.o.o. Ustanovitev podjetja Ustanovitev s.p. Zanimivosti

Oznake 25 let BDP dan državnosti gospodarstvo podjetništvo registracija podjetja samozaposlitev Slovenija trg delovne sile ustanovitev podjetja


POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/06/25/ob-dnevu-drzavnosti-slovenija-v-25-letih-skozi-podjetnistvo/