O-STA

GBToken - mobilna aplikacija za varne spletne nakupe

Kranj, 5. julija - Kot prva med slovenskimi bankami je Gorenjska banka včeraj svojim komitentom v uporabo ponudila nov način avtentikacije nakupa v varnih spletnih trgovinah. Gre za mobilno aplikacijo GBToken, s katero uporabnik enkratno osebno številko za varen spletni nakup ustvari kar s pomočjo mobilnega telefona.

Prenosnega čitalnika, naprave, ki so jo uporabniki za nakup na varnih spletnih mestih potrebovali doslej, po novem ne potrebujejo več. Njegovo funkcijo prevzema cenejši, udobnejši in enostavnejši GBToken, ki si ga lahko namestite na mobilni telefon in bo torej ves čas pri roki.

Mobilna aplikacija GBToken deluje na vseh mobilnih napravah, ki uporabljajo operacijski sistem Android ali iOS. Uporabniki jo lahko na svoje mobilne telefone naložijo sami, in sicer iz namenskih spletnih trgovin Google Play in App Store.

Za sam vklop aplikacije pa je potrebna še aktivacijska številka, ki jo uporabniku dodeli Gorenjska banka. Aktivacijsko številko si vsak komitent lahko pridobi tako, da banki odda podpisano vlogo za uporabo aplikacije.

Aplikacijo GB Token lahko uporabljate za spletne nakupe s karticami Activa Maestro in Activa MasterCard, ne glede na to, ali gre za osebno kartico (fizične osebe) ali za poslovno kartico (pravne osebe).


Aplikacijo GBToken je razvila družba Intesa Sanpaolo Card, Gorenjska banka pa jo je kot prva slovenska banka ponudila v uporabo komitentom. ˝Delež uporabnikov pametnih telefonov med našimi komitenti je visok in stalno raste. Z aplikacijo bo zanje spletni nakup še bolj enostaven, za razliko od prenosnega čitalnika pa je telefon tudi vselej pri roki,˝ pravi Peter Kavčič iz Sektorja poslov z občani in hkrati dodaja, da komitenti do konca leta lahko pričakujejo še nekaj podobnih novosti, ki jim bodo olajšale poslovanje.