O-STA

Gorenjska banka sprejela generalno sponzorstvo Zveze nogometnih sodnikov Slovenije

Gorenjska banka se je kot dolgoletna podpornica športa odločila, da v letu 2019 kot sponzor podpre delovanje Zveze nogometnih sodnikov Slovenije. Visoka merila poštenosti, profesionalnosti in etičnosti v športu, ki jih zagotavljajo sodniki, so obenem tudi poslovne vrednote Gorenjske banke.

Nogometna zveza Slovenije je bila ena izmed prvih, ki je pristopila k UEFA sodniški konvenciji in izvaja svoje aktivnosti na tem področju skladu z mednarodno uveljavljenimi standardi in načeli. Aktivnosti temeljijo na celovitem sistemu, ki zagotavlja visoko usposobljenost, kakovostno sojenje in najvišjo možno enovitost kriterijev na vseh nivojih tekmovanja. Zveza nogometnih sodnikov Slovenije je članica NZS in med drugim skrbi za povečanje ugleda sodnikov in sodniške organizacije v javnosti. Sodniki in sodnice prenašajo v velikem številu tekem po Sloveniji pozitivna sporočila sposobnosti sprejemanja strokovnih odločitev, smisel za vodenje in osebnostno primernost odločanja. Glavne značilnosti, ki jih mora posredovati vsak moderen nogometni sodnik, so pozitivna in visoko etična načela. V lanskem letu je ekipa slovenskih sodnikov pod vodstvom Damirja Skomine prvič v zgodovini sodila na tekmah svetovnega prvenstva, pred tem je sodila na tekmah evropskega prvenstva, v finalu Lige Evropa, kar tri ekipe slovenskih sodnikov pa redno sodijo v najelitnejšem klubskem tekmovanju - Ligi prvakov. Damir Skomina bo s svojo ekipo sodil tudi na najpomembnejši tekmi letošnje sezone Lige prvakov med Tottenhamom in Liverpoolom, ki bo 1. junija v Madridu.

Gorenjska banka bo v okviru sponzorskega dogovora namenila sredstva za nemoteno delovanje Zveze nogometnih sodnikov Slovenije, obenem pa bo sodelovala tudi pri družbeno odgovornih projektih ZNSS, ki jih Zveza organizira za socialno ogrožene otroke, tudi z dražbami dresov iz elitnih evropskih tekem.