O-STA

Gorenjska banka prilagaja delovni čas svojih poslovalnic in uvaja možnost brezplačnega plačevanja UPN nalogov na bankomatih

Gorenjska banka je sprejela vrsto ukrepov za zagotavljanje zdravja zaposlenih in komitentov. Za preprečevanje širjenja virusa COVID-19 zasledujemo vse najstrožje preventive ukrepe, ki so v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

V preteklih dneh smo strankam in obiskovalcem že svetovali, da odložijo nenujne obiske poslovalnic na prihodnji čas in namesto tega raje uporabljajo sodobne bančne poti. V izogib nadaljnjemu širjenju virusa COVID-19 bomo s 17.3.2020 omejili delovni čas večine poslovalnic Gorenjske banke. Poslovalnice Gorenjske banke bodo poslovale po prilagojenem delovnem času, in sicer od ponedeljka do petka med 8.00 in 12.00. Določene poslovalnice bomo zaradi zagotavljanja najvišje možne zaščite zaposlenih in komitentov začasno zaprli. Stranke lahko dodatne informacije o prilagojenem delovnem času poslovalnic poiščejo na spletni strani Gorenjske banke.

Obenem stranke pozivamo, da v poslovalnico vstopajo posamično in uporabljajo razkužila, ki so na voljo v vseh poslovalnicah. Stranke tudi prosimo, da v poslovalnicah spoštujejo medosebno razdaljo.

Stranke naprošamo, da se na neodložljive posvete pri osebnem bančniku predhodno naročijo. Vsekakor pa svetujemo čim večjo uporabo plačilnih in kreditnih kartic ter spletne in mobilne banke, preko katerih lahko stranke večino bančnih poslov uredijo v udobju svojega doma. Za dvig gotovine je na voljo razvejana mreža bankomatov Gorenjske banke. Na najbolj frekventnih bankomatih smo komitentom omogočili tudi plačevanje UPN nalogov (položnic), ki je sedaj brezplačno. Seznam bankomatov, ki omogočajo slednjo funkcijo je na voljo na spletni strani Gorenjske banke.

Na spletni strani Gorenjske banke in družbenih omrežjih bomo redno objavljali priporočila in novosti v povezavi z dano situacijo.