O-STA

Jeseniška porodnišnica bo s pomočjo Gorenjske banke pridobila nov CTG aparat

Kranj, 27. maja 2019 - Direktor Splošne bolnišnice Jesenice Janez Poklukar in predsednik uprave Gorenjske banke mag. Mario Henjak sta danes podpisala donacijsko pogodbo za nakup sodobnega medicinskega aparata CTG s termografijo.

Gorenjska banka želi z različnimi donatorskimi in sponzorskimi projekti prispevati k bolj kakovostnemu življenjskemu slogu v svojem okolju in tudi tako izkazati svojo družbeno odgovorno naravnanost. Kot je povedal mag. Mario Henjak, je Gorenjski banki v ponos, da podpiše pogodbo, s katero bo donirala sredstva za nakup najsodobnejšega medicinskega aparata za potrebe jeseniške porodnišnice.

Gorenjska banka je v lanskem letu doživela veliko sprememb, med drugim je dobila tudi novega lastnika AIK Banko. Ob podpori novega lastnika ostaja Gorenjska banka zvesta svoji družbeni odgovornosti in spoštovanju do širšega okolja, v katerem posluje. "Zavedamo se, da je dobro delati dobro. Upamo, da bomo s svojo donacijo spodbudili tudi širšo okolico, da se podjetja po svojih močeh odločijo za podobne donacije," je dejal Mario Henjak. Ob tem je izrazil tudi spoštovanje do vrhunskega znanja, profesionalnosti in predanosti delu, ki ga izpričuje osebje jeseniške bolnišnice in porodnišnice. "Dolgoletno partnerstvo Gorenjske banke in zdravstvenih institucij je vedno temeljilo na medsebojnem zaupanju, spoštovanju in sodelovanju. Prepričan sem, da bo tako tudi v prihodnosti. Celotnemu osebju bolnišnice in porodnišnice želim veliko uspehov pri svojem delu," je poudaril mag. Henjak.

Direktor Janez Poklukar se je v svojem imenu in imenu vseh zaposlenih iskreno zahvalil za dobljeno donacijo za nakup CTG aparata, s katerim lahko v času nosečnosti in poroda zdravniki natančno spremljajo delovanje plodovega srca in aktivnosti maternice, kar je zelo pomembno za pravilno vodenje nosečnosti in poroda. V zadnjih letih se trudijo k porodnicam pristopati čim bolj individualno z upoštevanjem želja porodnic in njihovih partnerjev. Poleg strokovnega in prijaznega osebja želijo porodnicam ponuditi prostor in opremo, ki bo udobje in občutek varnosti še poglobilo. In nakup telemetričnega CTG aparata je velik doprinos k uresničitvi omenjenega. "Poleg tega nam takšno in vsako drugo zaupanje da dodatno energijo za nadaljevanje začrtanih ciljev in sicer, uresničitev izgradnje nujno potrebne nove gorenjske bolnišnice", je še dodal direktor porodnišnice Janez Poklukar.

V Splošni bolnišnici Jesenice se letno rodi okoli 850 otrok.

- Konec -