O-STA

Sobotni pregled branosti: na vrhu podjetja na zalogo

Sobotni pregled branosti člankov preteklega tedna kaže, da ste bralci najbolj klikali po članku o tem, da bo moral biti v podjetja na zalogo v kratkem vrnjen ustanovni kapital. Vsi, ki so za nekaj stotakov kupovali podjetja, morajo zdaj vrniti ustanovni kapital podjetja do 23. avgusta letos. Na lestvico najbolj branih člankov pa sta se uvrstila tudi članek o minimalni in maksimalni višini zneska za prehrano na delovnem mestu ter članek o uporabi in vzdrževanju službenih avtomobilov.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Dobrodošli v svet podjetništva! Vas zanima, kaj so prvi koraki registracije podjetja? Brezplačno izveste!

Več informacij

Prijetno osvežitev je veter prinesel tudi na DATINO lestvico branosti. Kar nekaj časa je na vrhu vztrajal članek o predlogu nove dohodninske lestvice, ki je bil v sklopu davčnega prestrukturiranja pred nekaj dnevi poslan v javno obravnavo, zdaj pa na vrhu članek o bližajočem se koncu veriženja podjetij.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Najbolj brano: podjetja na zalogo

Namreč, do 23. avgusta morajo tisti, ki so za nekaj sto evrov kupili že ustanovljeno družbo z omejeno odgovornostjo (d. o. o.), zaradi česar so imeli v poslovnih knjigah knjiženo posojilo lastnikom oziroma družbenikom do višine ustanovnega kapitala, vrniti to posojilo podjetju. Novela Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1l) je lanskega avgusta je določila eno leto prehodnega obdobja, da se to uredi, rok za vračilo posojila, potrebnega za ohranitev minimalnega osnovnega kapitala, pa se nevzdržno približuje. Več si lahko preberete v članku Konec veriženja podjetij: vračilo posojila podjetjem do 23. avgusta.

Minimalna in maksimalna višina zneska za prehrano

V tem prispevku smo pisali o tem, da mora delodajalec delavcu zagotoviti povračilo stroškov za prehrano med delom, za prevoz na delo in z dela ter povračilo stroškov, ki jih ima pri opravljanju določenih del in nalog na službenem potovanju. Najvišji dovoljeni neobdavčeni znesek za prehrano med delom znaša 6,12 evra, minimalne pa določajo kolektivne pogodbe. Več si lahko preberete v Minimalni in maksimalni znesek za malico.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Ta teden vas je najbolj zanimalo, do kdaj morajo družbeniki podjetjem vrniti posojilo, vzeto iz osnovnega kapitala.

Klikni in deli

Službena vozila: uporaba in vzdrževanje

Brali pa ste tudi članek o tem, kaj vse mora vsebovati Pravilnik o uporabi in vzdrževanju službenih vozil. V njem določite, kdo skrbi za brezhibnost službenih vozil in urejenost vse dokumentacije, kdo odreja službene vožnje ter kdo je odgovoren, da se lahko službena vozila ves čas nemoteno uporabljajo (so tehnično brezhibna, z napolnjenimi rezervoarji goriva, očiščena, itn.). Več: Pravilnik o uporabi in vzdrževanju službenih vozil: kaj mora vsebovati?

Prijava na brezplačno izobraževanje

Točka VEM kljub počitnicam deluje nemoteno - s. p. ali d. o. o. lahko tudi poleti odprete hitro, enostavno in brezplačno.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Podjetništvo Ustanovitev podjetja

Oznake d.o.o. družba za nekaj sto evrov mgrt minimalni osnovni vložek nepoštene poslovne prakse podjetja na zalogo veriženj podjetij vračilo posojila ZGD-1l

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/07/16/sobotni-pregled-branosti-na-vrhu-podjetja-na-zalogo/