O-STA

NAPOVEDNIK januar

11.-14. januar: Navtični sejem v Londonu Predstavnika podjetij Elan in Seaway TiMa iz Slovenije se bosta udeležila navtičnega sejma The London Boat Show, ki ga organizirata Britanska federacija za navtično industrijo in UK Trade & Investment, britanska vladna organizacija za spodbujanje mednarodne trgovine (bivši Trade Partners UK). Namen sejma je predvsem promocija britanske navtične industrije in navezovanje novih poslovnih stikov med udeleženci. Na sejmu se bodo predstavila tudi podjetja iz Hrvaške, Danske, Francije, Norveške, Poljske, Švedske, Italije, Španije, Združenih držav Amerike, Avstralije, Finske in Nemčije.

18.-20. januar: Obisk ministra za promet Jakoba Presečnika v Veliki Britaniji Minister Presečnik se bo na dvodnevnem obisku v Veliki Britaniji sestal s Davidom Jamiesonom, britanskim parlamentarnim državnim podsekretarjem na ministrstvu za promet, predstavnikom pomorske in obalne agencije, direktorjem letališča v Sheffieldu ter drugimi. Teme pogovorov bodo med drugim britanske izkušnje na področju železnic, pristanišč, letalstva ter urejanje prometa v mestih.

28. januar: Podelitev prvega zlatega Mednarodnega priznanja za mlade Britanski veleposlanik, Hugh Mortimer, bo na svoji rezidenci slovenskim udeležencem programa MEPI - Mednarodno priznanje za mlade podelil priznanja za njihove dosežke na področju izvenšolskih dejavnosti. Program MEPI izvira iz britanskega programa Duke of Edinburgh Awards, ki mlade med 14 in 25 letom spodbuja k odkrivanju lastnih talentov in jim daje možnosti za ustvarjalnost in iniciativnost. Ob tem mladi na netekmovalen način spoznavajo vrednote, kot so odgovornost, vztrajnost, spoštovanje in zaupanje. V program je vključenih že več kot sto držav po vsem svetu, v Sloveniji pa bomo tokrat podelili prvo zlato priznanje.