O-STA

Bi zaslužili kak dodatni evro? Lahko imate dnevno varstvo živali!

Po različnih spletnih omrežjih lahko vsakodnevno vidimo oglase za dnevno varstvo živali - domačih ljubljenčkov. To so različni pasji penzioni, hoteli, vrtci in podobno, obstajajo pa celo pasji maserji in kuharji. Daleč najbolj uporabna zadeva v teh poletnih dnevih pa so pasji hoteli, penzioni in dnevno varstvo domačih živali, saj je dopust s hišnim ljubljenčkom lahko za nektare težje izvedljiv.

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Imate radi živali in kanček podjetniške žilice? Pridite na brezplačni seminar in preverite, če je vaša podjetniška ideja ali vaš hobi že na točki, da ga lahko preoblikujete v posel! Kakšne prednosti vas čakajo, če se samozaposlite?

Več informacij

Dnevno varstvo živali

V kolikor planirate ponujati storitev v obliki varstva domačih živali, pasjega penziona, oskrba ali nega domačih živali, morate ob registraciji podjetja registrirati dejavnost, ki se po Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) opredeljuje pod "Druge storitvene dejavnosti, drugje nerazvrščene". Šifra dejavnosti je 96.090.

Pasji hotel

Pasji hoteli ponavadi nudijo raznovrstne storitve. Poleg namestitve za daljši čas jih večina nudi tudi dnevno varstvo.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Pravilnik o zaščiti hišnih živali se dotika različnih delov storitve. Predvsem in primarno zahteva, da je zadostno število oskrbnikov živali z namenom, da je zagotovljena nemotena oskrba živali vsak dan. Za oskrbnike domačih živali je zahtevano tudi veljavno potrdilo o opravljenem usposabljanju o prehrani, negi, vedenju in zdravstvenem varstvu hišnih živali. Pravilnik se opredeljuje tudi glede trajanja in obsega tega izobraževanja. Potrdilo je veljavno pet let. Izobraževanje pa mora potrditi tudi Veterinarska uprava Republike Slovenije (VURS).

Pravilnik se opredeljuje tudi glede bivalnih prostorov v hotelih. Bivalni prostori morajo biti urejeni v skladu s pravilnikom in izdelani iz materialov, ki omogočajo enostavno razkuževanje in čiščenje. Velikosti bivalnih prostorov so predpisane in v primerih, da gre za nastanitev pod 30 dni, so ti lahko enakih velikosti, kot so predpisane s pravilnikom, ki ureja pogoje za zavetišča za zapuščene živali. Poleg zahteve, da ti prostori ne vsebujejo predmete ali snovi, ki bi lahko ogrožale zdravje živali, je zahtevana tudi primerna naravna ali umetna svetloba, zračenje, redno čiščenje in s opremljenost prostorov s požarnim alarmom, izdelani pa morajo biti iz negorljivih oziroma težko gorljivih materialov, ki ob gorenju ne sproščajo strupenih plinov.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, Data

Izpolnjevanje predpisanih pogojev za začetek delovanja hotela ugotavlja upravni organ, pristojen za veterinarstvo v upravnem postopku.

Zahtevana je tudi usposobljenost iz pasje prve pomoči.

Sorodne storitve

Vsaka storitev je lahko obogatena še s katero dodatno dejavnostjo, ki pa je lahko tudi izredno dober vir prihodkov. Tako imate lahko ob pasjem penzionu tudi denimo račji vrtec, lahko pa registrirate tudi pomožne dejavnosti, kot so trgovina ali spletna trgovina, kjer lahko ponujate razne igračke in priboljške. Za spletno trgovinsko dejavnost se doda dejavnost "Trgovina na drobno po pošti ali po internetu" (SKD 47.910). Različne trgovinske dejavnosti so uvrščene v SKD pod kategoriji številka 46 ali 47.

Ali veste, da obstajajo celo pasji kuharji in pasji maserji?

Klikni in deli

Če poleg namestitvenih obratov za domače živali nudite tudi veterinarske storitve, si lahko vse pogoje, ki jih dejavnost zahteva, preberete v prispevku Veterinarska dejavnost: kaj morate vedeti.

Prijava na brezplačno izobraževanje

VEM točka DATA obratuje tudi poleti! Naši referenti bodo ves čas pomagali pri odprtjih podjetja in registracijah samostojne dejavnosti, zato si svoj termin za posvet čimprej rezervirajte na 01 600 1530 ali pa nam pošljete elektronsko pošto na data@data.si.

Pripravil: Rok Gros, Data d. o. o.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Kadri Podjetniške novice Podjetništvo Ustanovitev d.o.o. Ustanovitev podjetja Ustanovitev s.p. Zakonodaja

Oznake Avtorski članki dnevno varstvo živali nega živali pasji hotel pasji kuhar pasji mesar regulacija dejavnosti SKD 2008 skrb za živali veterina živali

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/07/24/bi-zasluzili-kak-dodatni-evro-lahko-imate-dnevno-varstvo-zivali/