O-STA

Danes je rok za doplačilo dohodnine

Danes se izteka rok za doplačilo dohodnine za leto 2015 za tiste zavezance, ki so informativne izračune dohodnine prejeli v drugi tranši, tj. v začetku junija, in nanj niso podali ugovora. Takrat je bilo zavezancev z doplačili 125.514, ki morajo državi skupaj vrniti 43 milijonov evrov. Finančna uprava RS (Furs) je tistim, ki so dohodnine plačali preveč, denar vrnila v petek.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Veste, da vaš hobi lahko postane tudi pravi posel? Že veste, česa se boste lotili najprej? Mi vam povemo, in to brezplačno!

Več informacij

Rok za doplačilo dohodnine je danes!

Danes se izteče rok za vložitev napovedi dohodnine za vse tiste, ki kljub lanskim prihodkom informativnega izračuna od Fusa po pošti niste prejeli ne v prvi ne v drugi tranši. Več si lahko preberete v Dohodninska napoved za vse tiste, ki vam Furs izračuna ni poslal na dom.

Do petka je Furs na TRR tistim, ki so bili do tega upravičeni, nakazal povrnjeno preveč plačano dohodnino. Več v Doplačilo in vračilo dohodnine: povprečno boste doplačali 342, dobili pa 518 evrov.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Če ste lani prejeli dohodek iz tujine in ga niste napovedali že v letu 2015, niti ga niste napovedali v ugovoru zoper informativni izračun dohodnine, jih morate napovedati v napovedi za odmero dohodnine do danes. Več v Ste lani prejeli dohodek iz tujine in ga niste napovedali? Imate še 5 dni časa!

Le še danes je rok za doplačilo dohodnine in napoved dohodkov iz tujine!

Klikni in deli

Prav tako morate, kot smo že zapisali, do danes vsi tisti, ki vas informativni izračun iz druge tranše k temu zavezuje, urediti doplačilo dohodnine.

Preberite tudi:

Prijava na brezplačno izobraževanje

Tudi poleti se lahko lotite ustanovitve podjetja! Registracija podjetja na VEM točki DATA je brezplačna, hitra in enostavna. Svoj termin si lahko zagotovite na data@data.si ali na telefonu 01 600 1530.

Kategorije Davki Finance Gospodarstvo Podjetništvo Ustanovitev podjetja Zakonodaja

Oznake Avtorski članki davčni zavezanec dohodnina doplačilo doplačilo dohodnine FURS informativni izračun dohodnine ugovor

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/08/01/danes-je-rok-za-doplacilo-dohodnine/