O-STA

Drugi globalni forum Zveze NCD bo potekal decembra 2017 v Šardži, ZAE

Ob robu 71. zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov v New Yorku

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Zveza NCD za preprečevanje nenalezljivih kroničnih bolezni je včeraj zvečer sporočila, da bo drugi globalni forum zveze potekal med 9. in 11. decembrom 2017 v Šardži v Združenih arabskih emiratih (ZAE).

Sporočilo za javnost vključuje multimedijske vsebine. Celoten prispevek si lahko ogledate tukaj: http://www.businesswire.com/news/home/20160919005540/en/

Obvestilo je prišlo med srečanjem na visoki ravni, ki je potekalo ob robu 71. zasedanja Generalne Skupščine Združenih narodov v New Yorku pod naslovom "Pogled proti 2018: Nadaljnji zagon za napredek pri preprečevanju bolezni NCD".

Forum bo potekal pod sponzorstvom Njene visokosti Sheikhe Jawaher bint Mohammed Al Qasimi, žene vladarja Šardže in ustanoviteljice ter sponzorice neprofitne organizacije Prijatelji bolnikov z rakom (FoCP), gostila pa ga bo zveza NCD in Prijatelji bolnikov z rakom v Šardži, ZAE.

Prvi globalni forum Zveze NCD je potekal novembra 2015 v Šardži, kjer se je prvič srečala civilna družba NCD z vsega sveta, in s tem prispeval k povečanem znanju, izboljšanim spretnostim zagovarjanja in novim povezavami. Na forumu se je prav tako sprejela prelomna šardževska deklaracija o boleznih NCD. Šardževska vlada se tako zavzema za reševanje tega zdravstvenega in razvojnega problema.

"Nenalezljive kronične bolezni - kot so bolezni srca in ožilja, diabetes, rak in kronične bolezni dihal - povzročajo 68 % smrti na svetovni ravni. Prav tako so povzročile ogromne gospodarske izzive družbam, posameznikom in njihovim družinam ter zmanjšujejo gospodarsko produktivnost držav," je rekla Njena ekscelenca Ameera Binkaram, predsednica upravnega odbora Prijateljev bolnikov z rakom.

Jose Luis Castro, predsednik odbora Zveze NCD, je rekel: "Na podlagi uspeha foruma leta 2015 in potrebe po nadaljnji krepitvi nacionalne in regionalne akcije v NCD je Zveza NCD v svoj strateški načrt 2016-2020 vključila razvoj zmogljivosti."

Forum leta 2015 je združil civilno družbo NCD v ključnem trenutku - dva meseca po tem, ko so svetovni voditelji nove cilje trajnostnega razvoja Združenih narodov. "Časovni okvir naslednjega foruma bo enako pomemben," je rekla Johana Ralston, direktorica Svetovne zveze za srce in podpredsednice Zveze NCD. "Forum bo zagotovil možnost mobilizacije skupnosti NCD pred ocenjevanjem NCD na visoki ravni s strani OZN leta 2018. Pripravili bomo skupne prioritete za naslednji svetovni mejnik in pripravili strategije, da zagotovimo konkretne rezultate pri preprečevanju in nadzoru ND."

Katie Dain, izvršna direktorica Zveze NCD je rekla: "Prepričani smo, da je živahna in močna civilna družba NCD, ki je zmožna izpolniti svoje štiri osnovne naloge - ozaveščenost, zagovorništvo, odgovornost in izboljšanje dostopa do osnovnih storitev - pomembna pri pospeševanju trajnega napredka, kar zadeva bolezni NCD. Forum leta 2017 bo zagotovil platformo, s katero lahko gibanje civilne družbe NCD usmerimo in opremimo, da izpolni svoje glavne naloge in izvaja pritisk s ciljem doseganja visoko zastavljenih globalnih ciljev in napredka na nacionalni ravni."

Izvorno različico lahko poiščete na spletni strani businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20160919005540/en/

Kontakt

FoCP
Maha Abu Rich, D: +971 6 5544 944
M: +971 50 222 0503
E-pošta: m.abourich@nncpr.com

Vir: FoCP

Foto (Business Wire): Z leve proti desni: Sir George Alleyne, Ameera Binkaram in Majed Al Sewidi (Foto: Business Wire)