O-STA

Ta teden je šel univerzalni temeljni dohodek za med!

Verjetno ni težko uganiti, da ste izmed vseh svežih novic iz sveta podjetništva pretekli teden največkrat prebirali prav članek, ki razlaga univerzalni temeljni dohodek. Še vedno pa ste z zanimanjem prebirali prispevek o tem, da bo Finančna uprava RS (Furs) za vse odprte račune, ki jih imate v tujini, podatke o njih od posameznih držav začela dobivati avtomatsko. Na lestvico branosti sta se umestila tudi članka o tem, kako pravilno izpolniti UPN obrazec ter o tem, da dopolnilna dejavnost, čeprav ju mnogi velikokrat enačijo, ni osebno dopolnilno delo.

izobraževanje

Zaključna bilanca za leto 2016

Ste v dvomih, kako pripraviti bilanco stanja in izkaz uspeha? Da bi vam pomagali rešiti dileme, smo pripravili delavnico bilance stanja in izkaza uspeha ter davčnega obračuna.

Več informacij

Univerzalni temeljni dohodek (UTD) bi vsakemu Slovencu na račun odprave 16 socialnih transferjev omogočal prejemanje 300 evrov mesečno, je zapisano črno na belem.

Prijava na delavnico

Tako je povedal izr. prof. dr. Igor Pribac z ljubljanske filozofske fakultete. Preverite, katerih 16 socialnih transferjev bi se na račun uvedbe UTD ukinili ter kako daleč smo v Sloveniji z dejansko realizacijo v Vsakemu Slovencu 300 evrov in 16 dodatkov manj?

Imate odprt plačilni račun v tujini? Podatke o finančnih računih bank in hranilnic, kot so plačilni računi (transakcijski računi), depozitni računi, skrbniški računi in podobno, ki jih imate odprte v tujini, bo namreč Finančna uprava RS (Furs) na podlagi avtomatične izmenjave informacij začela od večine držav, ki so pristopile k izmenjavi podatkov, prejemati prihodnje leto. Več pa Furs ne ve za vaš odprt račun v tujini?

Ta teden je šel univerzalni temeljni dohodek za med!

Klikni in deli

Izpostavljamo nekatere najpogostejše napake, ki se dogajajo, ko izpolnjujete UPN - univerzalni plačilni nalog. Naši davčni in računovodski strokovnjaki opažajo, da so napačna referenca plačnika, napačna referenca prejemnika ter napačna koda namena tiste, ki večini delajo največ preglavic. Preverite, kaj točno morate izpolniti pod polja, kot so referenca, plačnik, koda namena, IBAN, dvig in polog v Ali tudi vi delate napake, ko izpolnjujete UPN - univerzalni plačilni nalog?

Prijava na delavnico

Za konec izpostavljamo pomembno razliko med dopolnilno dejavnostjo in osebnim dopolnilnim delom. S tem želimo razbliniti zelo pogosto dilemo bodočih podjetnikov, ki zaradi podobnih izrazov ne ločijo dve popolnoma različni obliki možnosti zaslužka. Preberite razlike v Dopolnilna dejavnost ni osebno dopolnilno delo!

Se vam je med branjem utrnila ideja za posel? Registracijo podjetja lahko kadarkoli opravite na VEM točki DATA! Rezervirajte si svoj termin na data@data.si ali nas kadarkoli pokličite na 01 600 1530, naši podjetniški svetovalci vam bodo rade volje priskočili na pomoč!

Prijava na delavnico

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Podjetniške novice Podjetništvo Ustanovitev podjetja Zanimivosti

Oznake Avtorski članki brali ste DATINE novice FURS najbolj brano osebno dopolnilno delo Podjetniške novice Univerzalni temeljni dohodek UNP obrazec UTD

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/10/01/ta-teden-je-sel-univerzalni-temeljni-dohodek-za-med/