O-STA

Super novica za mikropodjetja: EU bo dala za 21 milijonov evrov posojil!

Super novica za mikropodjetja! Evropski investicijski sklad in Slovenski podjetniški sklad sta podpisala prvi jamstveni sporazum o financiranju slovenskih mikropodjetij v okviru programa EU za zaposlovanje in socialne inovacije. Okoli tisoč slovenskih mikropodjetij, predvsem s prikrajšanih območij, bo tako lahko prišlo do 21 milijonov evrov ugodnih posojil z ročnostjo dve leti in pol.

izobraževanje

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Se boste tokrat na razpis prijavili pravočasno?

Več informacij

Posojila bodo namenjena spodbujanju podjetništva v Sloveniji, še posebej na podeželju, ter mladim in ženskam, kot tudi razvoju določenih sektorjev, denimo ustvarjalne industrije in podjetij, ki izkoriščajo slovenske naravne vire. Prednost pri pridobivanju posojil bodo imela prikrajšana območja z visoko stopnjo brezposelnosti.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Mikropodjetjem bodo tako na voljo cenovno dostopnejša posojila z nižjimi obrestnimi merami, prehodnim obdobjem za njihovo odplačilo in poenostavljenim postopkom za odobritev, so sporočili iz Evropske komisije.

Super novica za mikropodjetja, predvsem s prikrajšanih območij, ki bodo lahko prišla do 21 milijonov evrov ugodnih posojil.

Klikni in deli

Evropski investicijski sklad podjetjem ne nudi neposredne finančne podpore, pač pa se mikropodjetniki, ki bi želeli zaprositi za omenjena posojila, lahko obrnejo neposredno na Slovenski podjetniški sklad. Višina posojila je omejena na največ 25.000 evrov.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Imate vprašanje glede razpisov? Z našimi podjetniškimi svetovalci se lahko srečate tudi individualno! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali jim pišite na data@data.si!

Vir: STAkrog

Aktivnost se izvaja v okviru projekta "VEM 2016 in 2017", ki ga financirajo SPIRIT Slovenija, Javna agencija, RS, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropski sklad za regionalni razvoj.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Javni razpisi Kadri Podjetništvo Ustanovitev d.o.o. Ustanovitev podjetja Ustanovitev s.p. Zanimivosti

Oznake Avtorski članki Evropska unija financiranje slovenskih mikropodjetij kredit za mikropodjetje mikropodjetja ugodna posojila

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/10/04/super-novica-za-mikropodjetja-eu-bo-dala-za-21-milijonov-evrov-posojil/