O-STA

Javno povabilo Nova možnost podaljšano do konca leta! Delodajalci, pohitite!

Na javno povabilo Nova možnost se delodajalci po novem lahko prijavijo najdlje do 30. decembra 2016. Ponudbo lahko oddajo tudi elektronsko. Skupna sredstva so povečana na tri milijone evrov. Tako se bo za najmanj 12 mesecev lahko zaposlilo 600 brezposelnih od 30. do 49. leta. Subvencija znaša 5.000 evrov za polni delovni čas.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Ste za tek na dolge proge - v podjetništvo?

Več informacij

Povabilo Nova možnost tako od predvidenega roka 10. oktobra zdaj ostaja odprto do porabe sredstev, najkasneje do 30. decembra 2016 do 11. ure, ko se izteče končni rok za oddajo ponudb delodajalcev.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Na javnem povabilu lahko delodajalci oddajo ponudbo za subvencionirano zaposlitev brezposelnih, ki so dopolnili 30 let, niso pa še dopolnili 50 let, ter so prijavljeni med brezposelnimi več kot 6 in manj kot 12 mesecev. Namen povabila je torej spodbujanje zaposlovanja brezposelnih v omenjeni starostni skupini in preprečevanje njihovega prehoda v dolgotrajno brezposelnost.

Pogoj za pridobitev subvencije

Če delodajalci zaposlijo brezposelne iz ciljne skupine javnega povabila za polni delovni čas, praviloma 40 ur na teden, lahko pridobijo subvencijo 5.000 evrov. Do sorazmerne višine subvencije so upravičeni, če izbrane kandidate z njihovim soglasjem zaposlijo za krajši delovni čas od polnega oziroma če zaposlijo invalide za delovni čas v skladu z odločbo o invalidnosti, vendar nikoli manj kot 20 ur na teden.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Subvencija se izplača delodajalcem v enkratnem znesku po zaposlitvi brezposelnih, na podlagi predloženega zahtevka za izplačilo in ustreznih dokazil. Delovno razmerje mora trajati neprekinjeno najmanj eno leto. Delodajalci morajo zaposlenim zagotoviti plačo in druge prejemke iz delovnega razmerja po veljavni delovnopravni zakonodaji.

Kdo se lahko prijavi na povabilo?

Delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje.

Pred oddajo ponudbe na javno povabilo delodajalci pri Zavodu RS za zaposlovanje objavijo tudi prosto delovno mesto na Portalu za delodajalce.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Na javno povabilo Nova možnost se delodajalci po novem lahko prijavijo najdlje do 30. decembra. Skupna sredstva so povečana na 3 milijonov evrov.

Klikni in deli

Kdo bo imel pri izbiri prednost?

Preverite tudi, katerim brezposelnim bodo prijavljeni delodajalci, ob upoštevanju poklica, izobrazbe, delovnih izkušenj in veščin kandidatov, dajali prednost v Nova možnost - 5.000 evrov za najmanj enoletno zaposlitev brezposelnih, starih med 30 in 49 let.

Imate vprašanje, vezano na podjetništvo? Vas mika registracija podjetja, si želite strokovnega računovodjo ali bi se želeli informirati o vseh naših (brezplačnih) seminarjih, namenjenim vsem podjetnikom? Nikar ne oklevajte s klicem na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si in si rezervirajte svoj termin s strokovnjakom!

Prijava na brezplačno izobraževanje

Vir: ZRSZ

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Davki Finance Gospodarstvo Javni razpisi Kadri Podjetništvo Zanimivosti

Oznake aktivno prebivalstvo Avtorski članki ciljna skupina delavci delodajalci javno povabilo kadri Nova možnost ponudbe vključevanje brezposelnih ZRSZ

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/10/06/javno-povabilo-nova-moznost-podaljsano-do-konca-leta-delodajalci-pohitite/