O-STA

Do leta 2020 bo med delovno aktivnimi polovica samozaposlenih!

Te dni smo v tiskanih medijih lahko prebrali zanimivo ugotovitev ameriškega časopisa Forbes, da bo do leta 2020 izmed vsega delovno aktivnega prebivalstva (ugotovitve se sicer nanašajo na trg ZDA in Velike Britanije) polovica samozaposlenih.

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Samozaposlitev prinaša svobodo, izzive, večje dohodke, a tudi večjo negotovost, neurejen delovnik in marsikatero drugo tegobo, s katero se zaposleni ne spopadajo.

Več informacij

Evropa zagotovo ne bo zaostajala za temi trendi. Znanja, po katerih bo največ povpraševanja v prihodnosti, bodo (oziroma so že) znanja s področja programiranja, marketinga, oblikovalska znanja in znanja pisanja vsebinskih prispevkov oziroma člankov (priprava tekstovnih vsebin). Tudi Slovenija naj tem področju ne bi bila nobena izjema.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Referenti VEM točke DATA opažamo, da so v porastu registracije podjetij, tako s. p. kot d. o. o., ki med svoje dejavnosti ali pa kot glavno dejavnost izberejo dejavnosti s področja informacijske tehnologije. Dejavnosti je več, zajemajo pa paleto aktivnosti na informacijskem področju.

Dejavnosti, povezane z informacijsko tehnologijo

Tisti, ki bodo pisali, spreminjali, prilagajali in preizkušali programsko opremo ter pisali računalniške programe po specifikacijah uporabnikov, bodo registrirali dejavnost 62.010 Računalniško programiranje, kamor spada, načrtovanje strukture in vsebine, pisanje, posodabljanje in popravljanje računalniških programov za operacijske sisteme, uporabniške rešitve, podatkovne baze in spletne strani ter prilagajanje programske opreme za uporabo v operacijskih sistemih naročnikov.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali na data@data.si!

Bogdana Rejc, Data

Prijava na brezplačno izobraževanje

Spet drugi so strokovnjaki glede opreme in programov in bodo lahko strankam svetovali o uporabi le teh. Hkrati bodo lahko načrtovali računalniške sisteme, ki združujejo računalniške naprave, programsko opremo in komunikacijske tehnologije. Prav tako bodo lahko v okviru te dejavnosti svetovali glede računalniških naprav, programov in komunikacij ter usposabljali uporabnike. V okviru informacijskih storitev je možno še upravljati z naročnikovimi računalniškimi sistemi, opraviti ponovno vzpostavitev delovanja računalniškega sistema in inštaliranje osebnih računalnikov uporabnika. Vse te dejavnosti lahko opravljate ob registraciji dejavnosti 62.020 Svetovanje o računalniških napravah in programih.

Leta 2020 bo izmed vsega delovno aktivnega prebivalstva polovica samozaposlenih.

Klikni in deli

Z drugimi informacijskimi storitvami so povezane dejavnosti 63.110 Obdelava podatkov in s tem povezane dejavnosti, ki vključujejo zagotavljanje informacijske infrastrukture za storitve omrežnega gostiteljstva, obdelave podatkov in s tem povezanih dejavnosti ter tudi, spletno gostiteljstvo, pretočne podatkovne storitve, storitve gostiteljstva uporabniških rešitev, vnos podatkov ter računalniška obdelava in izpisi po zahtevah naročnika.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dejavnost 63.120 Obratovanje spletnih portalov pa je šifra za obratovanje spletnih lokacij, ki uporabljajo iskalnik za vzpostavitev ter upravljanje obsežnih podatkovnih baz in vsebin na enostavno dostopen na in obratovanje drugih spletnih lokacij s funkcijo portalov, kot so lokacije medijev, ki občasno ažurirajo vsebino.

Brez dvoma bo prihodnost zapisana računalnikom, telekomunikacijam in e-storitvam.

Če se boste želeli s katero imed dejavnosti informacijske tehnologije ukvarjati zasebno, boste morali odpreti želeno obliko podjetja. V kolikor vas bo zamikala podjetniška pot, vas vabimo, da se oglasite na VEM točki DATA pri katerih izmed naših podjetniških svetovalcev, ki jih dobite na 01 600 1530 ali na data@data.si oziroma se udeležite katerega izmed naših brezplačnih izobraževanj.

Vas zanima tudi:

Prijava na brezplačno izobraževanje

Pripravila: Bogdana Rejc, Data d. o. o.

Aktivnost se izvaja v okviru projekta "VEM 2016 in 2017", ki ga financirajo SPIRIT Slovenija, Javna agencija, RS, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropski sklad za regionalni razvoj.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Kadri Marketing Podjetništvo Ustanovitev d.o.o. Ustanovitev podjetja Ustanovitev s.p. Zanimivosti

Oznake Avtorski članki delovno aktivno prebivalstvo espe IT sektor podjetništvo polovica samozaposlenih popravilo računalnikov računalniško programiranje s.p. samozaposlitev

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/10/12/do-leta-2020-med-delovno-aktivnim-prebivalstvom-pol-samozaposlenih/