O-STA

Naše novice radi prebirate tudi jeseni!

Datine podjetniške novice naši zvesti bralci prebirate skozi vse leto, tudi jeseni! Nič kaj nepričakovanega ni, da članek, ki govori o univerzalnem temeljnem dohodku v Sloveniji, še vedno kraljuje na vrhu Datine lestvice branosti. So se pa nanjo zvrstili tudi trije novi prispevki. Kot je že v navadi, ob sobotah pregledujemo, kaj ste v preteklem tednu najbolj brali.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Ne razlagajte o svojih genialnih idejah le svoji babici in psu, uresničite svoje sanje in preverite idejo tu!

Več informacij

O univerzalnem temeljnem dohodku smo že veliko pisali; pisali smo o tem, na račun katerih socialnih transferov bi Vsakemu Slovencu pripadalo 300 evrov UTD, pisali pa smo tudi o tem, drugi viri pa so nam povedali, da bi bila višina UTD v trenutnih razmerah lahko precej nižja.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Spomnimo, univerzalni temeljni dohodek (UTD) je koncept za prerazporeditev državnega dohodka. Z njim bi se prav vsem državljanom, ne glede na njihov socialni status in na njihovo starost, zagotovil enak, fiksni mesečni dohodek. Višina tovrstnega dohodka se določa glede na zmožnost države.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte termin!

Bogdana Rejc, Data

Odprt račun v tujini?

Če imate odprt plačilni račun v tujini, bo Finančna uprava RS (Furs) te podatke začela dobivati avtomatično. Opazili smo, da vas to področje zelo zanima; prek socialnih omrežjih ste nam zastavili kar nekaj vprašanj na to temo, članek Furs ne ve za vaš odprt račun pa se je v nekaj preteklih tednih znašel tudi na lestvice najbolj branih Datinih člankov. Več o tem, katere račune iz tujine morate prijaviti Fursu in katerih ne, si preberite v Odprt plačilni račun v tujini? Preverite podrobnosti!

Prijava na brezplačno izobraževanje

Datine podjetniške novice naši zvesti bralci prebirate skozi vse leto, tudi jeseni! Na lestvici so se poleg enega "kralja" znašli sami novi članki.

Klikni in deli

Zaslužite s suhim cvetjem

Zanimalo pa vas je tudi zaslužek s suhim cvetjem! Za začetek poslovanja ne rabite kapitalskega vložka, le košček svojega vrta (tega sicer lahko tudi najamete) in nekaj semen. Z razvito podjetniško idejo, kanček umetniške žilice in znanja marketinga pa vas pot lahko ponese med prave podjetnike! Več pa v Tudi suho cvetje je lahko dobičkonosno!

Kako daleč je prenova pavšalnega sistema?

Brali pa ste tudi o napovedih prenove pavšalnega sistema. Ker njegove aktivnosti še niso v fazi, da bi lahko govorili o končnih konkretnih ugotovitvah ali predlogih konkretnih sprememb sistema, so za naš portal povedali na Ministrstvu za finance (MF), so podali preliminarno analizo podatkov. Ponujamo le delček njihovega odgovora, več pa si preberite v Kako daleč je prenova pavšalnega sistema?

Sistem, gledano z vidika trga dela, predstavlja še eno izmed spodbud za znane trende na trgu dela - pravno formalno opravljanje dela preko samostojnega statusa ali pogodb civilnega prava, čeprav so prisotni vsi elementi delovnega razmerja.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Aktivnost se izvaja v okviru projekta "VEM 2016 in 2017", ki ga financirajo SPIRIT Slovenija, Javna agencija, RS, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropski sklad za regionalni razvoj.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Kadri Marketing Podjetniške novice Podjetništvo Ustanovitev d.o.o. Ustanovitev podjetja Ustanovitev s.p. Zanimivosti

Oznake Avtorski članki beremo DATO bralci novic Datina lestvica branosti DATINE novice novice novice za podjetnike Podjetniške novice pregled člankov

POVEZAVA: